Renault devlet destekli banka kredisi arıyor

Renault devlet destekli banka kredisi arıyor

Renault SA Başkanı Senard, koronavirüs krizini aşmak için 5 milyar euro tutarında devlet destekli kredi aradıklarını kaydetti

Renault SA Başkanı Jean-Dominique Senard, Fransız oto üreticisinin koronavirüs pandemisinin getirdiği hasarı giderebilmek için 5 milyar euroya (5.5 milyar dolar) kadar devlet destekli kredi aradıklarını kaydederken, kamulaştırma ihtimalinin olmadığını belirtti.

Senard Cuma günü RTL Radio'ya yaptığı değerlendirmede, "Devlet tarafından garanti edilecek banka kredileri fikri üzerinde çalışıyoruz ve bu krediler geri ödenmek üzere alınacak" dedi ve bunun bu kötü dönemin geride bırakılmasında yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Senard, devletin Renault'nun kontrolünü tekrar alma olasılığını bir kenara iterek, "Bu perspektifte değiliz" dedi.

Renault Perşembe günü, fabrika ve showroom'ların kapatılmasının faaliyetleri olumsuz etkilemesinin ardından elde nakit tutmak için temettüde kısıntıya gitmişti. Senard ve geçici CEO Clotilde Delbos en az yılın ikinci çeyreğinde olmak üzere ücrfetlerinde yüzde 25 indirime gitti. Bu yıl daha önce de temettüyü düşüren Renault, bu adım ile 325 milyon euro nakit elde tutacak.

BloombergHT

Renault kredi koronavirüs