Piyasa kahini İslam Memiş, "Kısa vadeli alım fırsatı geldi" diyerek duyurdu... Dolar yatırımcısına ise 'dikkat' dedi

dolar Gram altın Ekonomi haberleri ONS altın Borsa

Ağustos ayına altın düşüşle borsa ise yükselişle başladı. Haber Global muhabiri Gizem Bilen'e konuşan Finans Analisti İslam Memiş piyasalardaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Finans Analisti İslam Memiş piyasalardaki son duruma ilişkin Haber Global muhabiri Gizem Bilen'in sorularını yanıtladı.

BORSA YATIRIMCISINI UYARDI: PANİKLEMEYİN

Yüzde 1,27'lik değer artışıyla yoluna devam ettiğini belirten Memiş, "4.400 puan seviyesinden başlatmış olduğu bu yükseliş süreciyle birlikte mutlaka zaman zaman kar satışları gelecektir. Sağlıklı yükselişlerin olabilmesi için de teknik olarak da sağlıklı satışların gelmesi gerekiyor. Zaman zaman bu satış dalgaları gelince yani 7 bin puan altını görünce yatırımcı paniklememeli, ilave için fırsatlar sunduğunu bilmesi gerekiyor." dedi.

"Borsa tarafındaki pozitif görünüm teknik olarak devam ediyor" diyen Memiş, "Kısa vadeli satış dalgası yaşanabilir, bu da portföylerini çeşitlendirmek için fırsat oluşturabileceğini söyleyebilirim." dedi.

ONS ALTINDA ATAK BEKLENİYOR

ONS altına ilişkin ise Memiş, "Bu yıl için 2.150, 2.350 dolar aralığında ONS altın tarafında bir atak bekleniyor piyasalarda. Yatırımcısı ONS altın tarafına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ 

Gram altına ilişkin ise Memiş, "Yıl sonuna kadar 1.800 lira seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Yatırımcısı 1.700 lira seviyesi altındaki rakamları kısa vade için alım fırsatı olarak değerlendirebilir. Düşüşler kalıcı olmayabilir" diye konuştu.

DOLAR İÇİN EYLÜL AYINA DİKKAT ÇEKTİ

"Dolar yatımcısı biraz temkinli olması lazım." diyen Memiş, yatırımcıların kur korumalı mevduata ve borsaya ilgi gösterdiğini söyledi. Ancak Memiş, dolar için tarih vererek "Eylül ayında orta vadeli program açıklanacak. Ve bu programın içerisinde muhtemelen yine enflasyon getirisi noktasında Türk lirasını destekleyen bir ürün açıklanabilir. O yüzden dolar tarafını önemsiyorum." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş dolar gram altın borsa döviz piyasa çeyrek altın ons altın islam memiş gram altın islam memiş dolar İslam Memiş borsa islam memiş yorumları altın yorumları