Perakende hisselerindeki düşüş sürüyor!

Ekonomi haberleri
Perakende hisselerindeki düşüş sürüyor!

Son günlerde tartışma konusu olan zincir marketlerin hisselerindeki düşüş sürüyor. Rekabet Kurulu'nun 15 Aralık'taki nihai kararın çıkmasına az bir zaman kala Şok Marketler, Migros ve BİM hisselerindeki düşüş hızlandı

Son günlerde tartışma konusu olan zincir marketlerin hisselerindeki düşüş sürüyor. Rekabet Kurulu'nun 15 Aralık'taki nihai kararın çıkmasına az bir zaman kala Şok Marketler, Migros ve BİM hisselerindeki düşüş hızlandı.

7 Kasım'da 146 TL ile zirveyi gören BİM hisseleri bugün yüzde 4.27 düşüşle 125 TL'den işlem görüyor.

Migros hisseleri 143 TL olan zirvesinden düşüşünü sürdürerek bugün 127 TL'ye kadar indi. Migros hisselerindeki düşüş yüzde 3,86 oldu. 

Şok Marketler'de 25 TL'deki zirvesinden gerileyerek 23,61 TL'ye indi. Şok Marketlerdeki düşüş yüzde 2.83 oldu. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ocak ayından itibaren enflasyonun düşme trendine gireceğini söyleyerek, "Tam da bu kritik günlerde zincir marketlerde satılan kimi ürünlerin fiyatlarıyla ilgili mukayese edildiği kampanyanın alevlendirildiğini görüyoruz. Elbette her iddia gerçeği yansıtmıyor ama bakanlıklarımız süreci takip ediyor" demişti. 

Zincir marketler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da enflasyonu körüklediği suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri