Özgür Demirtaş'tan Naci Ağbal yorumu

Merkez Bankası
Özgür Demirtaş'tan Naci Ağbal yorumu

Akademisyen ve Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasını değerlendirdi. Demirtaş, "Aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum" diye yazdı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından Akademisyen ve Ekonomist Özgür Demirtaş'ın yorumu merak ediliyordu.

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faizi 200 baz puan artırmasının ardından "Merkez Bankası Başkanı sayın Naci Ağbal yapması gerekeni yaptı. Şimdi top siyasetçilerde: Reform.  Bu faiz artışına değmesi için acilen yapısal reformlara girişilmesi lazım. Sayın Naci Ağbal'a önceki hatalardan ötürü yüklenen ağır yükten dolayı sabır dilerim ve tebrik ederim" yazmıştı. 

Bu tweet'in bir gün sonrasında gece yarısı Resmi Gazete'de Naci Ağbal'ın görevinden alındığı yerine ise Şahap Kavcıoğlu'nun getirildiği duyuruldu.

Bu karar üzerine twitter kullanıcıları Özgür Demirtaş'ın görüşünü merak ediyordu. 

Sorular üzerine Özgür Demirtaş bir tweet atarak "Benim görüşümün bir önemi, ehemmiyeti, etkisi yok. Zamanında yüzlerce kez, binlerce kez yaptığım uyarılar, öngörüler, tahminler ve reform önerileri youtube kanalımda mevcut. Aynı şeleri tekrar etmek istemiyorum" yanıtını verdi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Özgür Demirtaş Naci Ağbal Merkez Bankası twitter