Özgür Demirtaş ilaç sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu: Kötü bir haberim var

Türkiye
Özgür Demirtaş ilaç sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu: Kötü bir haberim var

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Pof. Dr. Özgür Demirtaş ilaç sektörüyle ilgili bir uyarıda bulunarak ilaç temininde sorun yaşanabileceğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Pof. Dr. Özgür Demirtaş ilaç sektörüyle ilgili ses getirecek bir paylaşımda bulundu.

Devletin, ilaç şirketlerine ödeme yaparken mevcut ilacın Avrupa’daki en düşük fiyatını verdiğini söyleyen Demirtaş, bu durumun sürdürülemez olduğunu belirtti. İlaç şirketlerine, euro kurunu resmi kurun çok altında gösterip ödeme yapıldığını vurgulayan Demirtaş bu durumun değişeceğini ve yakın zamanda birçok ilacın bulunamayacağını iddia etti.

Yaptığı öngörünün arkasında durduğunu “Haksız çıkmayı isterim ama maalesef haklı çıkacağım” diyerek gösteren Demirtaş “Kötü bir haberim var” başlığıyla yayınladığı paylaşımında şunları yazdı:

"Kötü haberim var: Devlet ilaç şirketlerine ödeme yaparken, ilacın Avrupa’daki en düşük fiyatını veriyor, bir de Euro kurunu mevcutun çok altında tutup ödeme yapıyor. Bu sürdürülemez! Birçok ilacın artık bulunamayacak! Haksız çıkmayı isterim ama maalesef haklı çıkacağım :("

Özgür Demirtaş ilaç sıkıntısı ekonomi türkiye