Öğrenci yoğun kentlerde konutların fiyatı iki katına çıktı

Ekonomi haberleri
Öğrenci yoğun kentlerde konutların fiyatı iki katına çıktı

Üniversitelerin açılmasına yakın bir zaman kala öğrencilerin yoğun olduğu kentlerde konut fiyatları merak edilir oldu... Son durum ne?

Üniversitelerin açılmasına yakın bir zaman kala öğrencilerin yoğun olduğu kentlerde konut fiyatları merak edilir oldu... Son durum ne?

Konutların metrekare fiyatları İstanbul'da 97, İzmir'de 61, Eskişehir'de 42 ve Ankara'da 40 TL oldu.

Emlak platformu Hepsiemlak, üniversite eğitimi için en çok tercih edilen şehirlerin fiyat değişimini inceledi.

Hepsiemlak'ın değerlendirmeleri şöyle:

En yüksek metrekare fiyatı İstanbul'da 
Kiralık konutlarda birinci sırada yer alan şehir 97 TL ile İstanbul oldu. İzmir 61 TL ve Eskişehir 42 TL ile sıranın devamında yer alırken, Ankara'da metrekare başına fiyat ise 40 TL'ye yükseldi.

Hepsiemlak Ağustos Endeksi’nden elde edilen verilere göre İstanbul’da Maltepe ve Tuzla yüzde t30 üzeri oranlarla kira fiyat artışlarında öncü oldu. Çevresinde birçok üniversite bulunduran iki ilçe de öğrencilerin kiralık ev arayışlarını yoğunlaştırdığı bölgelerden. 

İstanbul’da Avrupa yakasında ise öğrencilerin en çok tercih ettiği Şişli, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy, Fatih ve Sarıyer semtlerinde yüzde 10 ila yüzde 30 arasında artışlar yaşandı.  Hepsiemlak platformuna gelen 18-24 yaş aralığı kullanıcıların kiralık konut arayışları Avcılar’da yüzde 83, Şişli’de yüzde 78 ve Sarıyer’de ise yüzde 73 oranında arttı. Halen süren güçlü talep ile Eylül ayında Avrupa yakasında kiralık konut fiyat artışlarının hız kesmeden devam ettiğini de gözlemiyoruz.

Geçen yılın aynı dönemine göre ise metrekare birim fiyatları 2 kattan fazla artış gösterdi. Buna göre, geçen yıl kiralık evlerin m2 fiyatları İstanbul’da 40 TL, Eskişehir’de 14 TL, Ankara’da 15 TL idi. İstanbul'da metrekare fiyatı temmuzda 95, ağustosta 97 TL'ye çıktı. Eskişehir'de ise temmuzda 40, ağustosta 42 TL'ye yükseldi. Ankara'da da temmuz ayında 38 TL'ye çıkan konut metrekare fiyatı ağustosta 40 TL'ye çıktı. İzmir'de ise temmuzda 62 TL olarak hesaplanan metrekare fiyatı kayıt öncesi 61 TL'ye çekildi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

öğrenci konut emlak