NBC News ve Sky News haber için güçlerini birleştiriyor!

NBC News ve Sky News haber için güçlerini birleştiriyor!

Amerikalı haber kanalı NBC News ve İngiliz haber kanalı Sky News uluslararası alanda Cnn ile rekabet etmek güçlerini birleştiriyor.

NBC News ve Sky News, uluslararası televizyon haberlerinde CNN İnt'in üstünlüğünü kırmak için bu yaz ortak bir haber kanalı kuruyor.

NBC News başkanı Andy Lack, yeni kanal için Comcast ve Sky News'in 3500 kişilik işgücünü kullanacaklarını aynı zamanda bu iş için 100-200 kişiyi işe alacaklarını ve dünya çapında 10 ofis açacaklarını açıkladı. Güçlerin birleşmesiyle ortaklığın ulaşacağı ek hane sayısı 130 milyon olacak. 

"Artık uluslararası sulara açılmamızın zamanı geldi." diyor Lack. "Cnn körfez savaşıyla olağanüstü bir başarı elde etti ve uluslararası sulara açıldı. Eğer haberiniz dünyaya ulaşmıyorsa gerçekten haber işinde değilsiniz demektir." 

NBC News'in ABD'deki kablolu yayın servisinin üye sayısı CNN'den üstün fakat NBC yöneticileri bu başarıyı uluslararası alana taşıyamadıkları için eksik hissettiklerini belirtiyor. Sky News ile ortaklığının bu eksikliği gidereceklerini belirtiyor.

Kurulacak yeni kanalın editöryal ekibi ve sosyal medya ekibi hazırlanıyor. Kanalın yaz aylarında yayına başlaması bekleniyor. 

2018 YILINDA COMCAST 39 MİLYAR DOLAR ÖDEMİŞTİ

2018 yılında düzenlenen ihaleyle NBC News'in çatı şirketi Comcast, 39 milyar teklifle Sky grubunu almaya hak kazanmıştı.

NBC SKY