Messi'nin yeni rakibi Google CEO'su Sundar Pichai!

Google Lionel Messi Cristiano Ronaldo
Messi'nin yeni rakibi Google CEO'su Sundar Pichai!

Google'ın ana şirketi Alphabet, CEO Sundar Pichai'nin geçen yıl ne kadar para aldığını açıkladı. Açıklanan rakam Pichai'nin Messi ve Ronaldo'yla rekabet halinde olduğunu gösteriyor.

An itibariyle dünyanın en iyi oyuncusu kabul edilen Arjantinli yıldız Lionel Messi, haliyle güzel de para kazanıyor.

Google CEO'su Sundar Pichai ise para kazanmak için dünyanın en büyük teknoloji şirketini yönetiyor. İkisi farklı alanlarda olsalar da söz konusu para olunca Messi ve Pichai'nin rekabeti onların ortak noktası oluyor.

Peki kim daha çok kazanıyor?

2022'de önce Finalissima'yı kazanan Messi peşinden Ligue 1'i ve Fransa Süper Kupası'nı kazandı. Bitmedi, Katar'da Dünya Kupası'nı da aldı. Buna karşılık Pichai ise Google hisselerinin yüzde 39 düştüğüne şahit oldu, 12 bin kişiyi işten çıkardı.

Dünya Kupası sırasında Pichai, Messi'ye övgüler yağdırmıştı. Google aramalarının 25 yılın en yükseğine ulaştığını bir tweet'le anlatırken "Sanki bütün dünya tek bir şey arıyor gibiydi" diye şaka bile yapmıştı.

Dünya Kupası sırasında Google rekor üstüne rekor kırdı. Pichai'de bunun keyfini çıkardı. Ancak aldığı tek şey keyif olmadı. 2022'de Alphabet'ten 226 milyon dolar kazandı. Maaşının çoğu, hisse senetlerinden geldi. 2 milyon dolar zaten taban maaşıydı. Bir de ekstradan bir 5 milyon dolar kazandı.

Messi ise Dünya Kupası'nda rekorlar kırdı, şampiyon oldu ve bu zaferin keyfini çıkardı. Ancak iş paraya gelince Messi, Mbappe'nin gerisinde kaldı ve sadece 120 milyon dolar kazanabildi. Bunun 55 milyon doları sahadan, 65 milyon doları ise kendi özel işlerinden geldi.

Yalnızca maaş hesabına bakarsak Messi'nin maaşı açık ara önde. Ancak hisse senedi ödemesi 2022'nin kazananını Pichai yaptı. Unutmadan belirtelim Pichai, hisse senedi ödemesini 3 yılda bir alıyor. Yani önümüzdeki sezon böyle bir para kazanamayacak.

2023'Ü RONALDO KAZANACAK!

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise 2022'de 100 milyon dolar gelir elde etti ve 3. sırada kaldı. Ancak yıl sonunda Al Nassr'a transfer oldu. Hal böyle olunca 2023'te Cristiano Ronaldo'nun hem Messi'yi hem de Pichai'yi ezip geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Sözleşmesi gereği yıllık 200 milyon euro maaş alıyor. Saha dışından da 60 milyon dolardan fazla kazanıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Google Sundar Pichai Lionel Messi Cristiano Ronaldo ekonomi haberleri spor haberleri teknoloji haberleri