Memur ve emekli maaşları için zam oranı değişti! Yeni tahminlere göre maaşlar ne olacak? Vergi Uzmanı Murat Bal değerlendirdi

Emekli Ekonomi haberleri Zam

Orta vadeli planın açıklanmasıyla enflasyon tahminleri değişti. Hal böyle olunca memur ve emekli maaşları içinde yeni tahminler var. Yeni tahminlere göre maaşlar ne kadar olacak?

Merkez bankasının hedef enflasyonu yüzde 58 olarak açıklanmıştı. Ancak 2023 enflasyon beklentisi, orta vadeli programın açıklanması ile yüzde 65'e yükseldi.

Haber Global muhabiri Gizem Bilen'in haberine göre, rakamın yükselmesi, memur ve emekli maaşlarına da yansıyacak. Hesaplama yeni rakamlar üzerinden yapılacak.

Vergi Uzmanı Murat Bal konuya ilişkin "Şu an itibariyle en düşük memur maaşı 22.017 lira. 2024 yılı için yüzde 15 toplu iş sözleşmesinden gelen fark var. Artı olarak enflasyon farkı yüzde 65 üzerinden hesap ettiğimizde yüzde 47 seviyelerine geliyor. Toplamda 22.017 olan en düşük memur maaşı 32.365'e yükselmiş oluyor." diye konuştu.

Öğretmen, polis, doktor, hemşire ve mühendis gibi memurların maaşlarında da ciddi bir artış olacak. Bu yükselmeler ocak ayından itibaren geçerli olacak.

Benzer bir artış memur ve bağkur emeklileri maaşında da yaşanacak.

Bal, "Bildiğiniz gibi en düşük emekli memur maaşı 9 bin 876 liraydı. O da 14 bin 517 liraya yükselmiş olacak bu artışlarla birlikte. Normal emekli maaşları, orada da en düşük emekli maaşı 7 bin 500'den 10 bin TL seviyesine yükselecek." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

memur Emekli maaş zam