Mehmet Şimşek'ten kredi notu açıklaması

Ekonomi haberleri Moody's Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek'ten kredi notu açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yayımlanan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ekonomisine ilişkin raporunu değerlendirdi. Şimşek, "uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yayımlanan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ekonomi yönetimine ilişkin raporunu değerlendirdi.

Şimşek, "uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz." dedi.

Bakan Şimşek "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı. Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Mehmet Şimşek Moodys kredi notu