Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Ekonomi haberleri dolar Enflasyon Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan ve yeniden yükselişe geçen enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak." ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan ve yeniden yükselişe geçen enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak." ifadelerini kullandı.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceklerini söyleyen Bakan Şimşek, uygulanan politikalarının amacının orta vadede enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu vurguladı. 

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle;

"Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."

 

Kaynak: Haber Global TV

Mehmet Şimşek ekonomi maliye Hazine