Mehmet Şimşek: Şirketlerimiz uluslararası kaynaklara artık daha rahat erişiyor

Haberglobal.com.tr
Ekonomi haberleri
Mehmet Şimşek: Şirketlerimiz uluslararası kaynaklara artık daha rahat erişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Garanti Bankası'nın 500 milyon dolarlık borçlanma senedi ihraç etmesini değerlendirdi. Şimşek, uygulanan politikalar sayesinde şirketlerin uluslarası kaynaklara artık daha rahat eriştiğini belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Garanti Bankası'nın 500 milyon dolarlık borçlanma senedi ihraç etmesini değerlendirdi. Şimşek, uygulanan politikalar sayesinde şirketlerin uluslarası kaynaklara artık daha rahat eriştiğini belirtti.

Uygulanan ekonomi program sayesinde ilerde daha uygun maliyetle kaynakların Türkiye'ye geleceğini söyleyen Şimşek, uygulanan ekonomi programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğini vurguladı.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle;

"Şirketlerimiz uluslararası piyasalarda sermaye benzeri kaynaklara artık daha rahat erişebiliyor. Programda öngördüğümüz hedeflere yaklaştıkça ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışı daha da artacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğiyle uyguladığımız politikalar, seçim sonrasında da hedeflerimiz doğrultusunda devam edecek. Bu çerçevede; dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz."