Meclis'te yumruklu kavga! İYİ Partili vekil yoğun bakıma kaldırıldı

TBMM

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında yumruk yumruğa kavga çıktı. Yumruklu kavgada darbe alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, hastanede yoğun bakıma kaldırıldı. Kavgaya karışan vekillerin cezaları da belli oldu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Görüşmeler sırasında önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Ardından kürsüde konuşan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve AK Parti'li Turan tartıştı. AK Parti ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, 10 dakika oturuma ara verdi.

Ancak tartışma devam etti. AK Parti milletvekilleri ile İYİ Parti milletvekilleri kürsünün etrafında toplandı. İki partinin milletvekilleri birbirlerine yumruk attı. Yaşanan arbedede yere düşen milletvekilleri oldu. Arbede devam ederken, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Araya diğer milletvekilleri girdi ve Örs, genel kurul salonundan çıkarıldı.

Yaşanan arbedede İYİ Partili Örs, fenalaştı. Örs'e, ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan İYİ Partili Aylin Cesur yaptı. Örs, daha sonra Meclis revirine götürüldü. Burada kalp ritminin bozuk olduğu gerekçesiyle Hüseyin Örs, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Örs'ün, tedbir amacıyla yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenildi.

İYİ PARTİ'DEN HÜSEYİN ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, "Çok üzüntü duyduğumu ifade edeyim öncelikle. Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrası vekilimizin iyi olmadığını gözlemledik. TBMM revirinde müdahale edenlere de teşekkür ediyorum. EKG'si çekildiğinde kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan, kalp ritminin bozulduğunu gördük. Onun üzerine derhal ambulans ile hastaneye getirdik. İlk müdahale ile ilaç uygulandı ve gelirken de yetkilileri arayarak, burada kardiyoloji ve acil hocalarının bir arada hazır olmalarını rica ettik. İlk müdahaleyi yaptılar. Yapılan müdahale kalbin geri döndürülmesi diye bilinen, kardiyo şok tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz, buna olumlu cevap verdi ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise, "Şu anda çok üzücü ve gerçekten böyle bir olayla milletimizin karşısında olmak istemezdik. Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs bey ağır bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler için utanç verici bir gündür" dedi.

HÜSEYİN ÖRS KALP RİTMİ DÜZENİ SAĞLANMASI İÇİN UYUTULUYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hüseyin Örs'ün kalp ritmi düzeni sağlanması için uyutulduğunu söyledi.

Ayrıca AK Partili Işık'ın yumruk attığı elinde yüzüğün bulunmasının İYİ Partili Örs'ün yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

ENGİN ALTAY, ÖRS'ÜN GÜNCEL SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesine kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altay, doktorlardan bilgi aldığını ve Örs'ün hala yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Arbede esnasında Örs'ün tansiyonunun yükselmesi sonucu kalp ritminin, kalp pilini bozduğunu aktaran Altay, "Bana söylenen hastaneye 5 dakika geç gelseydi sayın milletvekilimizi kaybetmiş olacaktık. Yoğun bakımda ben de görüşemedim. Ailesiyle görüştük bilgi aldık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş." dedi.

Mecliste, siyasi tartışmaları olmazsa olmaz şeklinde yorumlayan Altay, siyasetin yarısının müzakere yarısının tartışma olduğunu belirtti.

Şiddetin asla kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayan Altay, şunları söyledi:

"Meclis Genel Kurulu'nda bazen arbede olur, olmasını istemeyiz ama olur. Ama bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs'ün kendisi, en barışçıl mizaçlı milletvekillerimizden biri. Kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma üzerine oradayken, saldıran milletvekili başka bir yerden Hüseyin Örs'ü hedef alarak yüzüne, gözüne açık fiziki bir saldırıda bulundu."

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ IŞIK'A İKİ BİRLEŞİM GEÇİCİ ÇIKARMA CEZASI

Mecliste çıkan yumruklu kavgayla ilgili milletvekillerine verilecek ceza belli oldu. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında iffetsiz sözü nedeniyle kınama cezası, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a fiili saldırı dolayısıyla Meclisten iki birleşim geçici çıkarma, İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş’a kavgaya neden olduğu için kınama cezası verildi.

AKŞENER VE DAVUTOĞLU İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖRS’ÜN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesine kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Akşener, hastaneden açıklama yapmadan ayrılırken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde artan şiddet olaylarının Meclise yansıdığını belirterek, zaman zaman tansiyonun yükselebileceğini ama bunun fiili bir saldırıya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Örs'ün ciddi bir hayati tehlike atlattığını aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda durumu daha iyi, kendisine müdahale yapılmış ancak bir müddet daha gözetim altında kalacak. Kalp pilinin durması ile çok büyük hayati risk geçirmiş. Her şeyden önce olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekir. Ümit ederim ki ilgili yetkililer gerekli dersi çıkarırlar. Tekrar Meral Akşener'e, İYİ Partililere ve Trabzonlulara geçmiş olsun."

AKŞENER: ŞÜKÜRLER OLSUN DURUMU İYİ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi.

Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” ifadelerine yer verdi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DA ÖRS'Ü HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda uğradığı saldırı sonrası hastanede tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü ziyaret etti. Örs Ailesi, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve doktorlar ile görüşerek, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

 



Kaynak: Haber Global TV

bütçe kavga Ak Parti iyi parti Yumruk