MARTI 25 milyon dolarlık yatırım aldı!

MARTI 25 milyon dolarlık yatırım aldı!

Elektrikli scooter kiralama şirketi MARTI, tamamladığı yatırım turu ile 25 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu

Elektrikli scooter kiralama şirketi MARTI, tamamladığı yatırım turu ile 25 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Son zamanlarda Ulaştırma Bakanı'nın açıklamalarıyla gündeme gelen elektrikli scooter kiralama şirketi MARTI'da 1000'e yakın kişi çalışıyor ve yaklaşık 3 milyon üye MARTI kullanıyor. 

 

MARTI aldığı yatırıma ilişkin şu açıklamayı yaptı;

"Kurulduğumuz 2018 yılından bu yana aldığımız yerli ve yabancı yatırımlara ek olarak; 2020 yılı içerisinde tamamladığımız tur ile 25 milyon dolar daha yatırım aldığımızı büyük bir şevk ile paylaşmak isteriz.  


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının milli teknoloji hamlesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mikromobilite’ye gösterdiği destek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ulaşım alanındaki dijital gelecek vizyonunu feyz alarak, Türkiye’nin alanımızdaki en büyük ölçekli yatırım turlarını yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bir Turcorn olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. "

Yatırımın kimler tarafından yapıldığı ise paylaşılmadı. 

 

MARTI'nın mevcut yatırımcıları ise Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, Hasan Aslanoba, 212 Capital, Borusan Holding eski CEO'su Agah Uğur, Gençoğlu Grup'tan Umur Gençoğlu, Sanko Holding'ten Turgut Konukoğlu, Federal Mogul Türkiye'den Emir Dereli, Careem'in en büyük erken yatırımcısı BECO Capital ve yine Careem'in de yatırımcısı ve aynı zamanda Souq'un da yatırımcısı Wamda Capital, Clutter'ın da yatırımcısı TH Capital. Bunun yanı sıra Goldman Sachs Türkiye ekibinden Banu Kısakürek ve Ozan Sönmez ile adının paylaşılmasını istemeyen iki global VC fonu da Martı'nın yatırımcıları arasında yer alıyor.

 

 

 

scooter martı