KYK borcu silinecek mi?

KYK borcu silinecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın KYK açıklamasının ardından öğrencilikte kredi alan milyonlarca kişi borçların silinip silinmediğini merak etmeye başladı. Peki KYK borcu silinecek mi? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KYK borçlarına ilişkin yaptığı açıklamayla milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı. Peki KYK borçları silinecek mi? 

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

5 MİLYON KİŞİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ

KYK borçlarını ödeyemeyen ve ödemediği için faiz borçları artan kişilerin, borçları ana paranın iki katına kadar çıkmış durumda. Borçlarını ödemeyen kişi sayısının 5 milyon olduğu açıklanırken, 280 bin kişi için de yasal süreç başlatılmış durumda. Borçlar silinmese dahi faizlerin silinmesi ya da yeni ödeme planlarının yapılması adına çalışmaların başlatılması bekleniyor. 

BERAT ALBAYRAK'IN KYK AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Bakan Albayrak, KYK burs borçları ile ilgili açıklamada bulundu.  Albayrak, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na yönelik borçlarla ilgili olarak adım atılacağı yönünde mesaj verdi. Albayrak, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz" dedi. 

KYK borcu silinecek mi? - Resim : 1

KYK KYK borcu Berat Albayrak