Küresel piyasaları karıştıran isim istifa etti!

Ekonomi haberleri Suudi Arabistan
Küresel piyasaları karıştıran isim istifa etti!

Credit Suisse'nin yüzde 9.8'ini elinde bulunduran Saudi National Bank'ın yönetim kurulu Başkanı Ammar Al Khudairy istifa etti! Al Khudairy, küresel piyasaların Credit Suisse endişelerinin tavan yaptığı sırada "Credit Suisse iyi bir banka, daha fazla sermayeye ihtiyacı yok" açıklamasını yapmıştı.

Credit Suisse'nin yüzde 9.8'ini elinde bulunduran Saudi National Bank'ın yönetim kurulu Başkanı Ammar Al Khudairy istifa etti!

Al Khudairy, CNBC'e küresel piyasaların Credit Suisse endişelerinin tavan yaptığı sırada "Credit Suisse iyi bir banka, daha fazla sermayeye ihtiyacı yok" açıklamasını yapmıştı.

Al Khudairy'in yerine Saudi National Bank'ın CEO'su Saeed Mohammed Al Ghamdi gelecek. 

Al Khudairy'in "Bankanın daha fazla sermayeye ihtiyacı yok. Piyasalar her zaman satış yapacak bir bahane arıyor" demişti. O günden beri yaşananlar sonucunda İsviçre'nin en büyük bankası UBS, Credit Suisse'yi 3 milyar(3.3 milyar dolar) İsviçre Frangı'na satın almıştı. UBS bankanın satın alması sonrası karşılacağı olası zararlar için İsviçre Merkez Bankası'ndan 9 Milyar İsviçre Frangı garanti sözü almıştı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Suudi Arabistan ekonomi haberleri