Kripto para piyasası tepetaklak

bitcoin
Kripto para piyasası tepetaklak

Son 1 aydır kurumsal yatırımcıların kripto para piyasaları için harekete geçmesinden destek bularak sert yükselişler sergileyen kripto paralarda yön tersine döndü. Bitcoin'in son 24 saatlik düşüşü yüzde 15'i aştı

Son 1 aydır kurumsal yatırımcıların kripto para piyasaları için harekete geçmesinden destek bularak sert yükselişler sergileyen kripto paralarda yön tersine döndü. Bitcoin'in son 24 saatlik düşüşü yüzde 15'i aştı.

Kurumsal yatırımcıların talebinin ardından yıl içinde yüzde 70'i aşan yükselişler yaşayan kripto paralarda yön Elon Musk'ın "Bitcoin ve ethereum çok değerlendi" açıklamasıyla tersine döndü. Bitcoin'de düşüş son 24 saatte yüzde 15'i aştı. Pazartesi günü yüzde 17'ye varan düşüş gösteren kripto parada Salı günü de yüzde 10'u aşan gerileme kaydedildi. Hafta sonu 59 bin dolara yaklaşarak rekor kıran kripto para son satışların ardından 48 bin doların ardına kadar çekildi.

Bitcoin'in gerilemesini sağlayan tek gelişme Elon Musk'ın açıklamaları değil. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in açıklamaları da kripto para piyasasının tersine dönmesine sağladı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinden Bitcoin'in çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanıldığını belirterek, söz konusu kripto para birimini "verimsiz" ve "spekülatif" olarak nitelendirdi. 

Janet Yellen "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim." ifadelerini kullandı. 

Ethereum'un iki günlük düşüşü yüzde 21'i aştı. DogeCoin ise son 24 saatte yüzde 20.12 geriledi. Böylece son 1 haftalık kazançlarının tümünü geri verdi. 

Kaynak: Haber Global TV