Kripto para piyasası tepetaklak

bitcoin
Kripto para piyasası tepetaklak

Kripto para piyasasında düşüşler durmuyor. Bitcoin temmuz ayından beri ilk kez 36 bin doların altına gerilerken, Kripto para piyasası yüzde 10 değer kaybederek 2 trilyon doların altına geriledi.

Bitcoin Temmuz ayından beri ilk kez 36 bin doların altına geriledi. Kripto para piyasasının toplam değeri de Kasım ayında çıktığı 3 trilyon dolarlık zirvesinden 1.65 trilyon dolara geriledi. 

Kripto paralar en yüksek seviyelerini geçtiğimiz kasım ayında görmüştü. Bitcoin kasım ayında gördüğü 67,500 dolar seviyesinden başladığı düşüşünü sürdürerek 35,900.25 dolara geriledi. Ethereum ise Ağustos ayında gördüğü 4.800 dolar seviyelerinden başladığı gerileyişini sürdürerek 2,512.03 dolara geriledi. 

Peki kripto paralar neden değer kaybediyor? Analistler bunun üç nedeni olduğunu söylüyor. Birincisi Fed'in beklenenden daha hızlı faiz artırımı yapacağı beklentileri, ikincisi ise ABD Başkanı Biden'in önümüzdeki ay kripto paralar için bir yasa çıkarmaya hazırlandığı beklentileri. Biden, kripto paraya yönelik vergi ve bir takım regülasyonlar getirmeyi amaçlıyor. Üçüncüsü ise Rusya Merkez Bankası'nın 20 Ocak 2022 tarihinde, Rus ekonomisinin olumsuz yönde etkilendiği gerekçesiyle kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini yasaklamayı önermesi. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin ethereum dogecoin Solana Kripto para