Kimlik kartı, pasaport ve ehliyete zam geldi mi? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı
Kimlik kartı, pasaport ve ehliyete zam geldi mi? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı, kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedellerine yüksek oranda zam yapılacağı haberlerini ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, son dönemlerde bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında "T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerine yüksek oranda zam yapılacağı veya belgelerini yenilemeyenlere yıl sonu itibarıyla ceza uygulanacağı" haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Haberlerin hiçbir yasal dayanağının bulunmadığını vurgulayan Bakanlık, T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi harç ve değerli kâğıt bedellerinin her yılın sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığının belirlediği yeniden değerleme oranında artırıldığı bilgisini paylaştı.

Nüfus cüzdanlarının değiştirilmesiyle ilgili herhangi bir son tarihin bulunmadığını hatırlatan Bakanlık, halihazırda kullanılan kimliklerin yeni nesil T.C. Kimlik Kartı ile değiştirilinceye kadar geçerli olduğunu aktardı. Eski tip sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için son tarihin ise 31 Aralık 2022 olduğu bilgisi verildi.

içişleri bakanlığı