Kentsel dönüşümde faiz desteğinin artırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

resmi gazete Recep Tayyip Erdoğan
Kentsel dönüşümde faiz desteğinin artırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla binalarını kentsel dönüşüme sokmak ya da güçlendirmek isteyen hak sahiplerince bankadan kullanılacak kredilere sağlanan faiz desteği artırıldı. 

Deprem tehdidi nedeniyle birçok vatandaş kentsel dönüşümden faydalanarak ya evlerini sağlamlaştırmak ya da eski binalarının yerine yenisini yaptırmak istiyor. Bu amaçla 6306 sayılı kanunla evlerini güçlendirmek ya da kentsel dönüşümle yıkıp yeniden yaptırmak isteyen hak sahipleri için yeni bir düzenleme geldi. Belirtilen hak sahiplerine bankalarca kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteği tutarlarında değişikliğe gidildi. 

Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren 6306 sayılı kanundaki tutarlar artırıldı. Devlet faiz destekli kredi tutarları binalarını güçlendirmek isteyenler için 50 bin liradan 80 bin liraya çıkarıldı.

Kentsel dönüşümle binalarını yeniden yaptırmak isteyenler için ise 125 bin lira olan kredi tutarı, 200 bin liraya yükseltildi.  Öte yandan birden fazla evi olanlar için 625 bin lira olarak belirlenen kredi limiti de 1 milyon liraya yükseltildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylece kentsel dönüşüm faiz destekli kredilerde yüzde 60'lık bir artışa gidilmiş oldu. 

Bu kanunla, riskli yapılara sahip hak sahiplerinin bankalardan kullandığı kredilerde, devlet desteği sayesinde normal konut kredilerine göre yıllık yüzde 3 ile 4 arasında daha düşük bir oran belirleniyor.

Bu tür hak sahiplerinin faiz desteğinden fayadalanabilmesi için binanın tahliye tarihinden 1 yıl içerisinde bankaya başvurmuş olma zorunluluğu bulunuyor. 

Kira yardımı almayı tercih edenler ise bu krediden faydalanamıyor. 

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NUN GÖREV SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyl akurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı. Komisyon, yeni bir uzatma olmadığı taktirde 20 Şubat 2021 tarihinden itibaren 1 ay daha görev yapacak.

Kaynak: Haber Global TV

Resmi Gazete Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm