Katar, Dünya Kupası'nda bira satışlarını yasaklamaya hazırlanıyor

Ekonomi haberleri Spor haberleri FIFA 2022 Dünya Kupası
Katar, Dünya Kupası'nda bira satışlarını yasaklamaya hazırlanıyor

Dünya Kupası'na 2 gün kala Katar'ın Dünya Kupası'nda bira satışlarını yasaklayacağı bildirildi. FİFA'dan açıklama geldi.

Dünya Kupası'na 2 gün kala Katar'ın Dünya Kupası'nda bira satışlarını yasaklayacağı bildirildi.

CNBC'de yer alan habere göre, Katar yetkilileri kararı bugün duyuracak. Dünyadan binlerce taraftarın akın etmesinden bi kaç günce alınan karar, taraftarları kızdıracak gibi... 

Gelen haberlere göre, FİFA'nın resmi sponsorlarından olan bira markası yetkililerine stadyum çevresinde bira satmamaları ricasında bulundu. 

Stadlarda sadece alkolsüz içecekler satılacak.

Bira markası, FİFA'ya 4 yıllık sponsorluk için 75 milyon dolar ödüyor. Bira markasının yetkilisine göre kendilerinden markanın sunulduğu çadırların yerlerinin değiştirilmesi istendi. 

FİFA'DAN AÇIKLAMA

FİFA, ev sahibi ülke Katar ile yaptıkları görüşme sonucunda stadyum etrafında bira satış noktalarının kaldırılmasına karar verdiklerini söyledi. Stadyum ve etrafında alkolsüz bira satışını olacağı ifade edildi. Alkollü içecek satışlarının ise taraftarlar için hazırlanan festival alanlarında devam edeceği söylenirken "FiFA ve Katar, taraftarlar için harika bir Dünya Kupası deneyimi sunmaya devam edecek." denildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Katar Dünya Kupası