KARDEMİR'e 300 işçi alınacak: Emekli olanlar yerine çocukları girebilecek

Sanayi Cumhurbaşkanı Erdoğan Demir Ekonomi haberleri Gündem haberleri
KARDEMİR'e 300 işçi alınacak: Emekli olanlar yerine çocukları girebilecek

KARDEMİR, bünyesine katacağı 600 kişinin ilk 300'ünü işe aldığını duyurdu. Fabrika, ikinci etapta emekli işçilerin yerine şartları sağlayan çocuklarını alacaklarını bildirdi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), ikinci etapta işçi alımlarında emekli olmayı hak eden işçilerin yerine uygunluk şartlarını taşıyan çocuklarının işe alınacağını duyurdu.

Fabrikadan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, KARDEMİR'e 600 işçi alınacağını açıklamasının ardından ilk etapta 300 işçi alımının gerçekleştirildiği belirtildi.

İkinci etap çalışmalarının başladığı ve bu kapsamda emekli işçilerin yerine şartları uygun çocuklarının işe alınacağı aktarılan açıklamada, "Emekliliğe Teşvik Uygulaması" kapsamında emekli olacak işçilerin İnsan Kaynakları Müdürlüğüne başvurularının ardından şartları uygun adayların süreçlerinin en yakın zamanda başlayacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması doğrultusunda ilk etap alımının ardından ikinci etabı da gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın şirketimize verdiği değerin farkında olarak adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. KARDEMİR kaliteli insan kaynağını artırarak gelişmeye devam etmek kararlılığında yoluna devam edecektir. Yapacağımız bu alımlarla insan kaynağı ağımızın genişleyeceğine ve yeni arkadaşlarımızın şirketimize katkı sağlayacağına inancım tamdır. Şirketimize yıllarca katkı ve emek veren emekli olacak işçilerimize teşekkür eder, hayatlarında başarılar dilerim."

AĞUSTOS AYINDA MAAŞLAR ARTMIŞTI

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Ağustos ayında yaptığı açıklamada örgütlü oldukları Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile bağlı kuruluşlarında çalışan işçilerin ücretlerinde aylık net 3 bin lira artış yapıldığını bildirdi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı da olan Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, KARDEMİR ve bağlı kuruluşları KARDÖKMAK ile KARÇEL'de çalışan üyeleri adına talep ettikleri ilave ücret artışının fabrika yönetimi tarafından "3 bin lira net/ay" ilave ücret olarak kabul edildiğini belirtti.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ilave ücret artışının ardından KARDEMİR yönetimine çağrıda bulunarak üyelerinin ücretlerinde de artış gerçekleştirilmesini istediklerini anlatan Değirmenci, şunları kaydetti:

"KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarının bugünlere gelmesinde büyük emeği olan üyelerimizin emek ve alın teri yok sayılmamış, ülkemizdeki hayat pahalılığı karşısında emekçiler yalnız bırakılmamış, KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında var olan iş barışı daha da güçlendirilmiştir. Ortada haklı talebimiz vardı. Bu haklı talebimizin kabul edilmesi, ağır geçim şartları karşısında mücadele veren üyelerimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır."

 

Kaynak: AA