JPMorgan'dan Bitcoin için karanlık senaryo

bitcoin
JPMorgan'dan Bitcoin için karanlık senaryo

ABD'li dev yatırım bankası JP Morgan analistlerine göre Bitcoin'de düşüş eğilimi hala devam ediyor ve önümüzdeki iki ay içinde neredeyse yarıya inip değerinin üçte birini daha kaybedebilir

Wall Street devi Jamie Dimon tarafından yönetilen JPMorgan stratejistleri düşüş eğiliminin devam edeceği yönünde tahminde bulundu.

Bitcoin'in, 30 bin doların altına inip tekrar 34 bin seviyelerine geri dönmesinden sonra uzun vadede düşüş eğiliminin devam edip etmeyeceği en çok merak edilen sorulardan biri oldu. Analistler Bitcoin'in orta vadede düşüş eğilimini sürdüreceğini 23 bin ile 35 bin aralığında kendine yer bulacağını kaydetti.

JPMorgan’a göre, Haziran ve Temmuz ayları arasında büyük bir Bitcoin fonunda beklenen hisse satışı, dünyanın en büyük hacimli kripto para birimi üzerinde yeni bir baskı yaratacak.

JPMorgan'dan Bitcoin için karanlık senaryo - Resim : 1

Nisan ayında 65 bin dolara yakın zirve yaptıktan sonra geçtiğimiz gün 35 bin dolar civarında, hafta başında ise 29 bin dolara kadar düşüşle işlem gören Bitcoin’deki düşüş eğilimi sürerken JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou tarafından yazılan rapora göre, bir Bitcoin fonu olan piyasa devi Grayscale Bitcoin Trust’ın hisse satışlarına dönük tahminler yüzünden Bitcoin’deki düşüş eğilimi sürecek.

JPMorgan’ın stratejistleri yaptığı açıklamada, "Bu haftaki düzelmeye rağmen, Bitcoin ve kripto pazarı için olumsuz bakış açımızı terk etmekte isteksiziz. Sinyallerimiz genel olarak düşüş eğiliminde." dedi.

Stratejistler ayrıca Bitcoin’in oynaklığının altın ile karşılaştırmasına dayanan makul değerinin orta vadede 23 bin ila 35 bin dolar aralığında olduğunu yazdı.

Kaynak: Haber Global TV

jp morgan 'Bitcoin