İTO Başkanı Avdagiç'ten bankalara çağrı: Finansmanı kolaylaştırın

İTO Başkanı Avdagiç'ten bankalara çağrı: Finansmanı kolaylaştırın

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Krediye erişimde hükümete görev düştüğü kadar bankalara da sorumluluk düştüğünü belirterek finansmanı kolaylaştırmaları çağrısında bulundu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Almanya'nın kalkınmasının bankalar sayesinde olduğunu ifade ederek Türkiye'deki bankaların da kendilerini işletme ortağı gibi görerek finansmanı kolaylaştırabileceklerini belirtti. 

Avdagiç, bu dönemde yapılacak finansmanın gelecekte ihracat, üretim olarak döneceğini ifade etti.

Avdagiç'in açıklamaları şöyle;

"Krediye erişimde hükümete görev düştüğü kadar bankalarımıza da sorumluluk düşüyor. Her zaman söylüyorum, ‘ekonomi’ dostu iş kanunu talep ediyoruz diye. Bugün de ‘ekonomi/yatırımcı’ dostu bankalar istiyoruz. Sanayileşme sürecine en son giren Almanlar, hâlâ zirvede kalmayı başaran Alman teknolojisini üretmişlerse,bunu sadece ne hükümetlerine ne de girişimcilerine borçluydu. Kendilerini işletmelerin ortağı olarak gören ve bu ödev ahlakıyla hareket eden bankalar sayesinde başardılar. 

Bu dönemde finansmana erişimi genişletecek her girişim, ülke ekonomisine üretim, yatırım, istihdam ve ihracat olarak geri dönecektir. Uygun maliyetle ve uzun vadeli olarak sağlanacak finansman, işletmelerimizin bu hassas süreci daha az hasarla atlatmalarını sağlayacaktır."

 

Kaynak: Haber Global TV

İTO Şekib Avdagiç banka