İstanbul Avrupa yakası için TOKİ kura çekimi başlıyor! İşte beklenen tarih

TOKİ
İstanbul Avrupa yakası için TOKİ kura çekimi başlıyor! İşte beklenen tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde İstanbul Anadolu yakası için kura çekimi sürüyor. Avrupa yakası için ise kura çekimi 1 Nisan'da başlayacak ve 19 Nisan'da tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıkladığı ve ilk kuraları 7 Kasım 2022 tarihinde Ardahan ve Şırnak illeriyle başlayan “İlk Evim” projesinde İstanbul için kura çekimleri devam ediyor. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında TOKİ İstanbul Tuzla, Çatalca, Silivri, Esenler, Başakşehir, Arnavutköy ilçelerinde toplam 50.000 konut inşa edecek.

İstanbul Anadolu yakası için 16 Mart'ta başlayan Tuzla kuraları, 29 Mart 2023 Çarşamba günü sona erecek. 

Çatalca'da 540 ve Selimpaşa'da 200 konut için hak sahibi belirleme kurası 30 Mart'ta Silivri Alibey Spor Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde inşa edilecek 28 bin 340 konut için hak sahibi belirleme kurası ise 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu'nda noter huzurunda çekilecek.

İstanbul kuralarının tamamlanmasının ardından "İlk Evim" projesi kuraları sona erecek.

TOKİ'DEN VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME MESAJI

TOKİ'nin vatandaşlara gönderdiği bilgilendirme mesajında, "250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında İstanbul Avrupa yakası ( Arnavutköy, Başakşehir, Esenler) 28.340 adet konut projesinin hak sahibi belirleme kura töreni 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu'nda düzenlenecektir." denildi.

Kura çekimi www.toki.tv adresinden ve TOKİ resmi YouTube hesabından canlı yayınlanacak. Kura sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. 

İstanbul Avrupa yakası için TOKİ kura çekimi başlıyor! İşte beklenen tarih - Resim : 1

 

 

İstanbul Esenler Başakşehir Tuzla TOKİ sosyal konut