Bakan Nebati'nin 'yastık altı altın' açıklamasına İslam Memiş'ten değerlendirme

İslam Memiş Gram altın çeyrek altın Nureddin Nebati Ekonomi haberleri Para Politikası Kurulu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Bakan Nebati'nin 'yastık altı altın' açıklamalarını Haber Gobal'de değerlendirdi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Bakan Nebati'nin 'yastık altı altın' açıklamalarını Haber Gobal'de değerlendirdi.

Memiş, "Yıllar içindeki alımlar satımlar, geri dönüşümler, birikimlerin değişmesi gibi birçok etken 5 bin tonun orada sürekli olduğu anlamı taşımıyor. Burada tekrar bir hesaplama yapmak gerekiyor. İkincisi, hükümetler zaman zaman yastık altı dövizleri ekonomiye kazandırmak için çeşitli uygulamalar yapıyorlar ancak bu konuşulduğu kadar kolay değil. Daha önceki sohbetlerimde, insanlara bir şey vermeden bir şey alamazsınız diye izah ettim. Bu yastık altı birikimler neden yapılıyor? Ben ev araba almak istiyorum. Eğer bu insanlara kredi kullanma kolaylığı verirseniz bu yastık altından çıkar. Peki, bununla ne kadar altın çıkar. Bu sefer de 2-5 ton civarı altının ekonomiye kazandırılabileceğini söyleyebiliriz ancak daha üst rakamlar için paketi görmek gerekiyor." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

altın İslam Memiş yastık altı altın Bakan Nebati ons altın gram altın çeyrek altın altın son durum para piyasaları