İslam Memiş'ten seçimin hemen öncesi dolar ve gram altın uyarısı: Tuhaf bir olayla karşılaşacaksınız

İslam Memiş Gram altın dolar
İslam Memiş'ten seçimin hemen öncesi dolar ve gram altın uyarısı: Tuhaf bir olayla karşılaşacaksınız

Finans analisti İslam, seçime iki gün kala, seçim öncesi ve sonrası dolar, borsa, gram altın ve euro tahmini yaptı. Memiş'in 'Tuhaf bir olayla karşılaşacaksınız' sözleri dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçime iki gün kala piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirdi. "Ortalık toz duman" diyen İslam Memiş'in dolar, gram altın, borsa, euro tahminleri dikkat çekti. İslam Memiş, dolar ve altında yapıldığını öne sürdüğü bir hataya işaret ederek uyardı. 

Memiş'in Youtube hesabındaki yayında yaptığı açıklamaları şöyle: "Piyasada çarşı pazar karıştı. Ortalık toz duman. Seçimden önce iki gün, seçimden sonra iki gün aman dikkat edin demiştim. Çok kazanan da olacak, çok batan da olacak. Seçimlerden önceki bir hafta, seçimden sonraki diğer hafta, özellikle piyasalarda sert dalgalanmalar olacak, makas aralıkları açılacak. Alan bugüne kadar aldı. Döviz olur, borsa olur, altın olur, gümüş olur. Her şey zamanında yapılınca güzel. Bugüne kadar hamlesini yapmayan, bugünkü kurlardan, piyasalardan şikayet etmeyecek. Borsa İstanbul 4860 puanda. Borsa yüzde 8 primli (dün). Borsada yatırım yapacaklara 4000-4500'de alım gerektiğini, ne döviz, ne altın, ne gümüş, borsa diye yalvardım.

BORSA İÇİN UYARI: TUHAF BİR OLAYLA KARŞILAŞACAKSINIZ

Yol arkadaşlarımızla birlikte borsada ciddi bir alım yaptık. 6000'e kadar mız mız yapmadan beklemeye devam edeceğiz. Borsa bugün birçok insanı zengin etti, zengin etmeye devam edecek. Yükselişlerin arkasındaki sebeplere baktığımızda, anket çalışması yapılıyor. Millet İttifakı önde görülüyor, risk primi düşüyor, borsa yükseliyor. Döviz kurunda ise hiçbir kımıldama yok. Bunun arkasındaki sebebi de sık sık ifade ettim. Tuhaf bir olayla karşılaşacaksınız, özellikle yaz aylarında. Dolarla birlikte borsayı beraber götürecekler. O yüzden dolar 24-25 TL bandını görünce borsada da 6000'e kadar yükseliş göreceksiniz uyarım vardı.

Borsa için fetva vermeyen hocanı bana gönder, ona ders vereyim. Senin hocan borsanın ne demek olduğunu bir öğrensin. Bilen bir insandan anlamak istiyorsa en fazla bir dakikasını alır. Borsa yatırımcısının hisse senedi aldığı şirketin bir noktada ortağı gibidir. Karına da zararına da ortaktır. Bu hocan katılım bankaları söz konusu olunca helal der, borsa olunca haram der. Sen hocana selam söyle. Ben ona 10 dakikalık bir sunum yaparım. İkna olur olmaz, onun bileceğ bir iş. Yıl 2023, SPK denen bir kuruluş var, devlet denilen bir sistem var.

DOLARA DİKKAT!

Dolar TL 21.14-21.89 TL aralığında Kapalıçarşı'da. Dolar 30 lira olacakmış, ben gideyim alayım. Al kardeşim, iki hafta önce sizinle bir iddiaya girdik, seçimlerden önce zengin olmak ister misin? O gün de dolar 20 liraydı. Varını yoğunu sat 20 liraya al zengin ol. Bazıları da partim kazanırsa 15 lira olacak diyor. Ben de dedim ki TL'de bekle, 15 liradan dolar al sen de milyoner ol. Çok iddialısın, milyoner ol. 20 liradan dolar aldın, özellikle banka üzerinden dolar alan, döviz alan, altın alan, gümüş alan arkadaşlara sesleniyorum. 1380 liradan gram altın aldın. Serbest piyasalarda 1480'lerde. Peki, elindeki telefona bak, o 1380'e aldığın gram altını ihtiyacın olsa kaça bozduracaksın, 100 lira makas aralığı var. Doları banka üzerinden 20 liraya aldın ya bak bakalım kaça bozduracaksın, kim kazanmış? Kazanmak öyle kolay değil. Dolar TL kurunda 24-25'i bekliyorum ancak son iki haftadır da diyorum ki bırak dövizi borsa var en düşük seviyede. Geçen hafta borsaya giren bir hesap yapsın. Hisse ve dolar hesabı. Borsada çarpı 10 kazandı. Borsada yatırım yapan çarpı 10 kazandı. Bu seviyelerden korku ve panikle direkt döviz alan, altın alan, gümüş alan, durumunuz içler acısı olacak ve senin için yapabileceğim hiçbir şey yok bugün. Madem bir kağıt para alacaksın euro var. Ne fark edecek. Sadece renkleri değişik. Euro daha çok kazandıracak.

ABD VERİLERİ VE ONS ALTIN

Bu hafta ABD'de enflasyon açıklandı. Yüzde 5 beklenen enflasyon yüzde 4.9 olarak açıklandı. O kadar ciddi bir rüzgar yaptılar ki, 2050 dolar üzerinde hızlıca atak yaptı altın onsu. 1910 dolara kadar ons altın düşecek dedim. Bir hamle yapacaklar. 2350 dolar 2400 doları bu yaz göreceğiz ama şimdi değil, dur. Piyasayı yine oyalayacaklar. Herkes ons satın aldı. Bugün altının ons fiyatı 2011'e kadar geriledi. 1910'u da göreceğiz. Bugünü hatırlatacağım. Şu anda 2018 dolar seviyesinde. Yol vermiyorlar, yol verirlerse herkes altına yönelir. Fed'in işine gelir mi dolar varken altına yönlenmesi. 1910'a gelince ben söyleyeceğim sana. 21-22'de dolar alanlara diyeceğim özellikle. Elindeki doları altına çevirebilirsin, zararın yüzde 50'sini kapatırsın en azından diyeceğim.

"SEÇİMDEN ÖNCE İKİ GÜN, SEÇİMDEN SONRA İKİ GÜN..."

2030 üzerine kalıcı olamıyor, kalıcı olsa 2070 yukarıda durmaya devam ediyor. Gram altını ekranlarda 1270 lira gören dostum. Gram altın TL 1422 bozdurma, 1480 satın alma fiyatı Kapalıçarşı'da. Gram altın 1480'i gördü. 1550 olacak mı? O da olacak. Arada tam serbest piyasalarda 60 liralık fark var. Bu farka umarım şaşırmadınız. Niye? İki haftadır diyorum. Seçimden önce iki gün, seçimden sonra iki gün. Büyük vuruyorlar, gizli tüccarlar. Alma kardeşim dedim, yalvardım. Borsa var dedim. 20.50'den koşa koşa dolar aldılar, iki gün sonra 19.99'a geriledi. 1380'e aldım ama bozdurması 1420 lira, kazandım diyen var. Borsadan çok kazanmadın. Eğer sen çeyrek, cumhuriyet altını almışsan hiç kazanmadın. Şu anda bile 60 lira makas aralığı var."

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın dolar euro İslam Memiş borsa tahmini