İslam Memiş gram altının yerine onu önerdi!

İslam Memiş Gram altın dolar
İslam Memiş gram altının yerine onu önerdi!

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın, dolar, gümüş, konut fiyatları ve ekonomik gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, yeni hafta değerlendirmesi yaptı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi:

"Bu hafta yurt dışına odaklı bir haftayı geride bırakacağız. Avrupa Merke Bankası Başkanı'nın açıklamaları önemli olacak, ABD'deki veriler önemli olacak. Bugün ABD'de işlem yok, resmi tatil ancak iç piyasalarda yüksek tansiyonla haftaya başlayan piyasa karşımızda. Döviz kuru ve emtialarda kırmızı çizgideki rakamsal değerler geçerliliğini koruyor. Neydi bu? Dolarda 16.40, gram altında 980, gümüşün gramında ise 11.80 lira seviyesi. Bunlar kırılırsa ikinci direnç seviyelerini konuşmaya başlayabiliriz. Neydi bunlar? Dolar kurunda 16.60, gram altında 1000 lira seviyesi."

"ELİNDE TL BULUNDURANLAR..."

"Elinde TL bulunduranlar, TL'de kalmış olanlar bu süreçte korku ve panikle tekrar pozisyon alırsa biraz daha riski yüklenmiş olur. Bu yanlış karar. 10-15 gün içinde piyasalarda yeni ürünle ilgili bir açıklama gelmesini bekliyoruz. Onun devamında emlak fiyatları, kira fiyatları ya da topyekün ekonomiyle ilgili kritik açıklamalar bekliyoruz. 10-15 günlük süreç içinde gelişmeler önemli. Özellikle size nisan ayındaki yol haritamızda nisan finaldir, mayıs yükseliş başlangıcı, haziran ise iç gelişmelere odaklı bir ay demiştik. Emlak düzenlemelerinden tutun da hazine arazilerinin yerleşime açılmasına kadar birçok önemli açıklamaların geleceğini görmüş olacağız. Temmuzda pik seviyeyle alakalı pik seviye öngörümüz vardı. Gram altın artık 980 barajında. Dolar TL kurunda yukarı yönlü ataklarla 16.40'a kadar yükseliş olacağını ifade etmiştim. Bundan sonra haziran ayına odaklanacağız. Yol haritamız aslında çok basitti. Mayıs, haziran, temmuz bekleme ayımız."

"RİSK ÇOK"

"Bugünlerde alım yapmamış yatırımcılar, biz de alsaydık keşke, biz ne zaman alacağız diye soru soruyor. Sen bu süreçte kazanabilecek misin? Risk çok. Açıklamalarla birlikte hızlı bir geri dönüş olduğunda aldığına da pişman olacaksın. Herkesin satış yaptığı yerde sen alım yaparsan bu sefer de sen aylarca beklemek zorunda kalacaktın. Onlar ayrı bir kefe. TL'de bekleyenlerin artık risk almak gibi bir durumu olamaz. Biz nisanda aldığımız pozisyonla alakalı temkinli gitmeye devam ediyoruz."

"SİZ HAYAL KURMAYA DEVAM EDİN"

Dün Bakan Murat Kurum, hazine arazilerine insanların evlerinin yapmak için imara açacaklarını açıkladı. Detayları da sayın Cumhurbaşkanı açıklayacak. Hazine arazileri açılacak, bu yıllarca sorundu. Adam gitmiş yıllar önce buraya evini yapmış, mahalle olmuş bir sürü yer vardı, vatandaşa bu şimdi parasıyla satılacak. Bu haber akışı gelince herkes heyecanlanıyor, emlak fiyatları düşecek falan, siz hayal kurmaya devam edin. Bunlara ilginç bakıyorum. Emlak sektöründeki fiyatları bunlar nasıl geri getirebilir ki? Maliyet düşmeyince ne olacak? 1 milyonluk maliyeti olan evi sana 500'e mi verecek? Hazine destek veriyor, kira fiyatları düşecek diye bekleyenler bence boşuna beklemesin.

GRAM ALTIN MI GÜMÜŞ MÜ?

Dolar TL 16,31 seviyesinde, serbest piyasalarda 16,34 lira. Euro ve sterlin dolara göre daha fazla kazandırıyor. Gram altın 975 lira şu an, Kapalı Çarşı'da 985 lira seviyesinde. Ons altın 1862 dolar. Bant aralığımız 1780-1880 idi. Fed'den sonra 1880-1980 aralığıydı. Bakalım tekrar bir kar satışı gelecek mi, gelmesi muhtemeldir. Gram gümüş 11.72 seviyesi, 12 lira seviyesi çabuk kırılır ama önemli olan kalıcı olacak mı? Gümüşün performansı daha alınabilir, daha kazanç sağlayacak ürün olarak önümde duruyor. Özellikle önümüzdeki aylarda altın mı gümüş mü diyenlere gümüş diyorum."

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın dolar ons altın gümüş ons gümüş Konut fiyatları