İslam Memiş gram altın için yıl sonu beklentisini değiştirdi

Ekonomi haberleri İslam Memiş Altın yorumları Gram altın çeyrek altın

İsrail-Hamas savaşı ile birlikte yatırımcılar güvenli liman olan altına yöneldi. Peki piyasalarda son durum ne? Altındaki yükseliş sürecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altınla ilgili merak edilenleri Haber Global muhabiri Gizem Bilen'e anlattı.

Altının yükseliş eğiliminde olduğunu belirten Finans Analisti İslam Memiş, hedef seviyesi olarak ons altında 1.980 doları takip edebileceğini söyledi.

Gram altında 1.750-1.800 aralığını takip etmeye devam ettiklerini belirten Memiş, savaş ile birlikte yıl sonu beklentisinin 1800 liranın üzerinde olabileceğini ancak farklı ülkelerin de savaşa dahil olması ihtimalinde ons altının 2000 doların üzerinde ataklar gerçekleştirebileceği öngörüsünde bulundu.

Memiş, savaş ortamının yarattığı dalgalanma ve değişken bir fiyatlamadan dolayı borsa yatırımcılarını da uyardı.

Memiş, çarşamba günü Avrupa'dan açıklanacak olan enflasyon verisiyle birlikte euro'nun daha avantajlı, doların ise daha sakin bir seyir izleyebileceğini söyledi.

Memiş, altın ve dövizde küresel ekonomiye yönelik belirsizliklerden dolayı yukarı yönlü harekete neden olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Belirsizliklere dikkat çeken Memiş, yatırımcılara sepet yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Memiş ayrıca jeopolitik risklere karşı yatırımcıların kripto paralara rağbet ettiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın ons altın dolar euro çeyrek altın islam memiş altın yorumları islam memiş yorumları altın yorumları