İslam Memiş: Gram altın almış olan dolar almış olur!

İslam Memiş Gram altın dolar
İslam Memiş: Gram altın almış olan dolar almış olur!

Bir televizyon kanalına konuk olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Gram altın almış olan bir noktada dolar almış olur" dedi.

TGRT Haber kanalında yayınlanan Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa'ya konuk olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Gram altın almış olan bir noktada dolar almış olur" diye konuştu.

İşte İslam Memiş'in gram altın ve dolar açıklamaları:

"Altının bir ons bir de gram fiyatı var. Bunları birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Ons fiyatı dünyadaki dolar değerini anlatır, gram altın fiyatı ise hem onstan hem de dolar tl'den destek alır. Gram altın almış olan bir noktada dolar almış olur. Dolar mı altın mı alsak diye soruyorlar. Altın aldığın zaman zaten dolar almış oluyorsun. Dolar yükseldiği zaman zaten altın da yükseliyor. Bunlar birbirlerini tamamlayan etkenlerdir. Gram altın TL fiyatı düşecek mi yükselecek mi diye soranların yüzde 99'u varlığı üzerinden alım satım yapanlardır. Yüzde 1'i de gerçekten samimiyetle alanlar. Gelenekçi olanlar yüzde 1'de.

Altın her zaman değerli madendir, yıllardır da yatırımcısını üzmemiştir. Bir onstan destek alıyor bir dolardan. Bak şansa bak. O kadar bereketli bir maden. Gayrımenkul üzerinden vatandaşların şöyle bir hesaplama yapmasını öneririm. 10 yıl önce aldınız diyelim kaç liraya aldınız. O zaman kaç gram altın ediyordu. Şimdi satsanız kaç gram altın ediyor. Gram üzerinden değerlendirenlerin sırtı yere gelmez. Bizimkiler ne yapıyor... Ev alıyor ama almadan satmayı düşünüyor. Altın alıyorsan satma, uzun vadeli düşün. İleride ev alırsın araba alırsın. Kovid-19 sürecinde herkes kumar bağımlısı olduğu için hemen alayım satayım para kazanayım düşüncesinde insanlar."

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş altın islam memiş gram altın islam memiş ons altın islam memiş dolar islam memiş yorumları altın yorumları islam memiş canlı