İslam Memiş 'artık TL’si olana gram altın-gümüş yaramaz' dedi, yeni hedefi açıkladı

Gram altın İslam Memiş dolar
İslam Memiş 'artık TL’si olana gram altın-gümüş yaramaz' dedi, yeni hedefi açıkladı

Fed'in faiz kararının ardından altın bugün yeni rekorunu kırdı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gram altındaki yeni rekorun ardından flaş bir açıklama geldi.

Finans analisti İslam Memiş, gram altında gelen yeni rekorun ardından flaş bir uyarı yaptı. Dün Fed'in faiz kararının ardından altın fiyatları güne yükselişle başladı, yeni rekor geldi. Gece saatlerinde gram altın 1290 liraya kadar yükseldi. İslam Memiş, gram altında gelen yeni rekoru Twitter hesabından değerlendirdi. Memiş, flaş bir uyarı yaptı. İslam Memiş, "2.017 $ üzerini kıran xau/usd 2.079 $ hedefine gitti. Gram ise serbest piyasalarda 1.409 lirayı gördü" dedi.

Memiş, şöyle devam etti:

"Gümüş, 25,25 $ kırarak 26-28 $ hedefliyor. Gram ise serbest piyasalarda 18 lirayı gördü. Artık TL’si olana altın- gümüş yaramaz. Borsa ve döviz var. En mantıklısı borsa.

Borsada ise 4.500 hedefimiz vardı ve gerçekleşti. 4.500 olduğunda “yeni bir yoruma ihtiyaç var çünkü 4.000 puana kadar düşüş devam edebilir” planımız vardı. Aynen de öyle oldu. Yıl içinde 6 bün puan seviyesini hedef alarak bugün borsanın her şeyden ucuz olduğunu görüyoruz.

Geçen hafta serbest piyasalarda dolar/TL 19,99, gram altın 1.343 lira, gram gümüş 16,50 liraya gerilemişti. Aynı haftada 1.380-1.390’dan gram altın, 20,50’den dolar alana “bu balon patlayacak” diye uyarılar yapmıştım. Uyarıları dikkate alıp Cuma günü alan kazandı.

Elinde varlığı olan, yüksek fiyatı görünce “Satarım, düştüğünde alırım” diyerek hayal kuruyorsa o kişinin piyasayla alakalı hiçbir şey bilmediği kesindir. Makas aralığı, işçilik, belirsizlik bunlardan haberdar değil. Elinde malın var. Otur işine bak. Macera mı arıyorsun? Sat. Yüreğin varsa sat."

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın gümüş gram gümüş