İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik uyarı: Önleminizi alın, durum kötüye gidiyor

İngiltere Ekonomi haberleri
İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik uyarı: Önleminizi alın, durum kötüye gidiyor

İngiltere Merkez Bankası (BOE), ülkedeki tüm bankaları uyararak durumun kötüye gittiğini belirtti. Açıklamada bankaların sermaye tamponlarını artırmaları istendi.

İngiltere Merkez Bankası BoE tarafından yayınlanan Finansal İstikrar Raporu'nda, İngiltere'nin ve dünyanın ekonomik görünümünün önemli ölçüde kötüleştiği belirtilerek Ukrayna savaşındaki gelişmelere dikkat çekildi. 

IMF ve OECD gibi kurumlar da, İngiltere'nin resesyon ve inatçı enflasyona karşı, küresel enerji ve emtia piyasalarındaki şoklarla boğuşan Batılı diğer ülkelere göre daha hassas olduğunu belirtmişti.

BoE, İngiliz bankalarının ciddi bir ekonomik gerilemeyle bile başa çıkabilecek durumda olduğunu, ancak şu anda kuvvetli sayılacak sermaye rasyolarının önümüzdeki çeyreklerde hafif azalmasının beklendiğini belirtti.

Finansal Politika Komitesi (FPC) aynı zamanda merkez bankasının, bankacılık sisteminin direncini ayarlamasına yönelik aracı olan döngüsel sermaye tamponu (CCYB) oranını önümüzdeki yıl Temmuz'da ikiye katlayarak %2'ye yükselteceğini belirterek, bu oranın, küresel ekonomideki hareketlere bağlı olarak iki yönde de değişebileceğini ifade etti.

Döngüsel sermaye tampon oranı, bankalar için, ekonomik görünüme bağlı olarak değişen ekstra bir tampon teşkil ediyor.

Kaynak: Reuters

İngiltere Merkez Bankası ekonomik kriz ekonomi haberleri İngiltere bankacılık