IMF: en az 2008 krizi kadar kötü resesyon geliyor!

IMF: en az 2008 krizi kadar kötü resesyon geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) bu yıl küresel resesyon beklediğini ve bunun en az 10 yıl önceki finans krizindeki kadar kötü olabileceğini kaydetti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu yıl en az 10 yılı aşkın süre önce gerçekleşen finans krizi sırasındaki kadar kötü bir küresel resesyon beklediğini ve bunu 2021 yılında bir toparlanmanın takip edeceğini kaydetti.

IMF İcra Direktörü Kristalina Georgieva, G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankacılarının gerçekleştirdiği acil telekonferans toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 ülkenin Washington merkezli IMF'e acil yardım için başvuruda bulunduğunu söyledi. Georgieva, IMF'nin birçok ülke tarafından halihazırda atılan olağanüstü mali adımları güçlü bir şekilde desteklediğini ve büyük merkez bankalarının parasal gevşemeye yönelik adımlarını memnunlukla karşıladığını sözlerine ekledi.

Georgieva, "Bu sağlam adımlar sadece her ülkenin çıkarına değil, aynı zamanda bir bütün olarak küresel ekonominin de çıkarına," dedi ve "Özellikle mali cephede olmak üzere, daha fazlasına bile ihtiyaç duyulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu açıklama, Pazartesi günü pandemiden kaynaklanan küresel ekonomik olumsuzlukları görüşmek ve ortak bir tepkide bulunmak için çalışmak üzere G20 ülkelerinin yetkililerinin acil bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirmesinin ardından geldi. Öte yandan, ABD merkez bankası Fed, iş dünyası ve çalışanlara destek için bir dizi önlem açıkladı.

IMF, güçlü bir koordileni tepki vermek amacıyla diğer uluslararası finans kuruluşları ile yakın çalışma yürüttüklerini kaydetti ve 1 trilyon doalrlık borç verme kapasitesinin tümünü kullanıma açmaya hazır olduğunu tekrarladı.

IMF ekonomi