Huawei'den çalışanlarına 222 milyon dolar Trump ikramiyesi!

Huawei'den çalışanlarına 222 milyon dolar Trump ikramiyesi!

Çin'in teknoloji devi Huawei'in patronu Ren Zhengfei, ABD yaptırımları ve soruşturmalardan dolayı stresli günler geçiren çalışanlarına ekim ayında bir maaş, toplamda 222 milyon dolardan fazla ikramiye verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun süredir Huawei'yi sıkıştırması, ABD'nin 5G altyapı geliştirme projelerini yapmaya aday olan Huawei'in ulusal güvenlik çıkarlarını tehdit ettiği gerekçesiyle düzenli olarak soruşturma geçirmesiyle, şirket ABD hükümetiyle arasını düzeltmek için lobi şirketlerinde milyonlarca dolar harcıyor.

Huawei ekim ayında çalışanlarının maaşını ikiye katladı. Şirket dünya genelindeki 170 ülkede 194 bin çalışanının ekim ayı maaşının çift olarak yatırılacağı belirtilerek, "2019 yılında şirketimiz ve çalışanlarımız olağanüstü zor engellerle karşılaştı. Şirketimizin başkanının onayı ile özel bir ödül ödenecek" açıklaması yaptı. 

Şirketin geçen yılki geliri 105 milyar dolardı. Ayrıca Huawei'de çalışan mühendislerin çift maaş dışında ortalama 14 bin dolarlık bir ek ikramiye daha alacakları ifade edildi. Öte yandan Huawei'nin Türkiye'de yaklaşık 1.500 çalışanı bulunuyor.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou, 2018 yılının Aralık ayında ABD'li yetkililerin isteği üzerine ABD'nin İran yaptırımlarını deldiği iddiasıyla, Kanada'da tutuklanmıştı. Wanzhou'nun 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Huawei ABD yaptırım ikramiye