Hazine yetkilisinden yaptırım açıklaması: Her senaryoya hazırız

Hazine yetkilisinden yaptırım açıklaması: Her senaryoya hazırız

Hazine yetkilisi: Barış Pınarı Harekatı'nın Türkiye ekonomisine kalıcı olumsuz etkisi beklenmiyor, Türkiye her türlü senaryoya karşı güçlü yapıda.

Bir Hazine yetkilisi, Barış Pınarı Harekatı'nın Türkiye ekonomisine kalıcı olumsuz etkisinin beklenmediğini söyledi.

Reuters'ın 'harekatın sonuçlarının olası yaptırımlar da dahil olmak üzere ekonomi üzerinde etkisine' yönelik sorusuna bir Hazine yetkilisi, şöyle yanıt verdi: 

"Şu an konu hem Türk askerinin canı hem de milli bekamız. (Harekatın) Türkiye ekonomisine ise kalıcı olumsuz etkisini beklememekle birlikte Barış Pınarı Harekatı gelecekte doğabilecek çok farklı alanlardaki kayıpların da önünü almakta. Türkiye son bir yılda aldığı önlemler ile ekonomisini her türlü senaryolara karşı çok daha güçlü bir yapıya kavuşturdu" dedi. 

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda, güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle YPG ve İslam Devleti militan örgütüne karşı başlattığı geniş çaplı askeri operasyonun kara harekatı dün gece yarısına doğru devreye alınırken, Savunma Bakanlığı belirlenen hedeflerin ele geçirildiğini bildirdi. 

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Fırat nehrinin doğusunda yürüttüğü harekatı bazı Batılı ülkeler ile Arap ülkeleri kınarken, ABD'li bazı senatörler Türkiye'ye karşı yaptırım tasarısı açıkladı.

ABD yaptırımı