Gündüzleri Goldman Sachs CEO'su, Geceleri ise DJ D-Sol

Gündüzleri Goldman Sachs CEO'su, Geceleri ise DJ D-Sol

Goldman Sachs CEO'su David Solomon gündüz 1.5 trilyon dolarlık varlığı yönetmenin stresini gece DJ'lik yaparak atıyor

Bir CEO, sabah uyandığında işe metroyla gidiyor, Ofiste kahvelerini kendisi alıyor ve işten çıktıktan sonra da Superman'ın Clark Kent'ten Superman'e dönüşümüne benzer şekilde takım elbiselerini çıkarıyor. Tişört ve kot pantolonunu giyiyor. Ardından DJ'lik yapacağı New York'daki bara doğru adım adım gidiyor. 

Bu bahsettiğimiz kişi ABD'nin en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın 57 yaşındaki CEO'su David Solomon.

Ocak 2019 itibariyle Goldman Sachs Başkanı olan David Solomon, Goldman Sachs'ın 1.54 trilyon dolarlık varlığını yönetmenin haricinde geceleri New York, Miami barlarında DJ'lik yapıyor. Gece hayatındaki DJ'lik ismi ise D-Sol. Yarattığı tekno parçalar Spotify, Apple Music gibi platformlarda yer alıyor. Bu alışılagelmiş CEO profiline aykırı yaşayan David Solomon, işe metroyla gidip gelmenin son derece rahat ve hızlı olduğunu, herkese de tavsiye ettiğini söylüyor.

Fakat bu durumdan Goldman Sachs yöneticileri pek memnun değil. Metroya binen, DJ'lik yapan bir banka CEO'su titrinin ciddiye alınma noktasında ve basına bazı konularda yem olma konusunda sıkıntı yaratacağını düşünüyorlar. Fakat Solomon aynı fikirde değil. Solomon, imrenilmek ve korkulmaktan çok, takdir ve saygı görmenin daha önemli olduğunu belirtiyor. 

Kişisel hayatındaki bu rahatlığı şirket kültürüne de yansıtıyor. David Solomon, Goldman Sachs'ta takım elbise ve kravat takmayı isteğe bağlı hale getirdi. Solomon, DJ-Sol titriyle DJ'likten elde ettiği gelirleri hayır kurumuna bağışlıyor. 

Goldman Sachs hisseleri David Solomon'un işbaşına geçtiği yılbaşından bugüne %33 değer kazandı.

Derleme: Samet Cambaz/haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

Goldman Sachs