Buğday ve arpa fiyatlarında şoke eden gelişme! Buğday ve arpa fiyatlarında son durum

Tarım ve Orman Bakanlığı
Buğday ve arpa fiyatlarında şoke eden gelişme! Buğday ve arpa fiyatlarında son durum

Buğday ve arpa çeşitleri hububat olarak alınıp satılan tarım ürünleridir. Çiftçiler tarafından satışı gerçekleştirilen buğday ve arpaların güncel işlem fiyatları ise gerçekleştirilen satışlara bağlı şekilde değişim gösterir. Son işlem fiyatlarına bakıldığı zaman buğday ve arpalarda düşüş görüldü.

Buğday ve arpa çeşitleri olarak işlem gören tarım ürünlerine güncel fiyatlar her geçen gün listelere yansımaya devam ediyor. Güncel buğday ve arpa fiyatları listelerine bakıldığı zaman özellikle arpa türünden tarım ürünlerinde genel bir fiyat düşüşü listelere yansıyor. ü

BUĞDAY VE ARPA FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Güncel buğday ve arpa fiyatları listeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlandı. Her yeni işlem ile birlikte değişim gösteren buğday ve arpa fiyatlarına bakıldığında ise genel bir düşüş göze çarpıyor. Buğday ve arpa fiyatları son 1 hafta içerisinde düşüşler alarak işlem görmeye başladı. Aldığı düşüşler sonrasında buğday ve arpa fiyatlarında son durum ise şu şekilde listelere yansıdı:

Buğday ve arpa fiyatlarında şoke eden gelişme! Buğday ve arpa fiyatlarında son durum - Resim : 1

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpalar için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçen son işlem ile birlikte beyaz arpa işlem fiyatı da 5 bin 540 Türk Lirası oldu. 

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçen son işlem ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı işlem fiyatı da 7 bin 70 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçen son işlem ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı işlem fiyatı da 7 bin 100 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğday kategorisinde yer alan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçen son işlem ile birlikte diğer kırmızı buğday işlem fiyatı da 6 bin 311 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Buğday ve arpa fiyatlarında şoke eden gelişme! Buğday ve arpa fiyatlarında son durum - Resim : 2

Yemlik beyaz buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alınıp satılan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçen son işlem ile birlikte yemlik beyaz buğday işlem fiyatı da 6 bin 125 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alınıp satılan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçen son işlem ile birlikte yemlik kırmızı buğday işlem fiyatı da 5 bin 605 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

Kaynak: Diğer

buğday Arpa hububat TOBB güncel fiyat tarım çiftçi zam indirim Düşüş