Gram altın uzmanı İslam Memiş 2024 için ilk kez bu öneride bulundu: BIST 100 endeksi yerine...

HABER MERKEZİ
dolar Gram altın İslam Memiş
Gram altın uzmanı İslam Memiş 2024 için ilk kez bu öneride bulundu: BIST 100 endeksi yerine...

Finans analisti İslam Memiş, yeni yıl için gram altın, dolar, euro, borsa, gümüş ve kripto para tahminlerini açıkladı. İslam Memiş, gram altın ve dolara yılın ilk çeyreği için yön çizerken, borsa tarafında yatırımcıları uyardı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yılın ilk haftasındaki rakamsal değerleri değerlendirdi. Altın ve dolar için yılın ilk çeyreğine dikkat çeken Memiş, borsa için uyardı. 

Memiş, "Bu haftanın ve yılın ilk önemli verisi enflasyondu. Beklenti doğrultusunda enflasyon rakamı açıklandı. Bundan sonraki süreçlerde, mart ayı itibarıyla yükselişin kesileceği, düşüş trendinin başlayacağı bir süreç olacak enflasyonda. Beraberinde emeklilere zam da önemliydi. Küresel piyasalarda karışıklık var. İran'daki terör saldırısı, ABD Dışişleri Bakanı'nın Ortadoğu ziyareti, İsrail-Filistin savaşı, burada da belirsizlik var. Fiyatlamalarda da bu hafta belirsizlik var. Yurt dışı yatırımcılar hala tatilde. Bir yön kırılması yok. İç piyasalarda bir risk algısı var ama yön kırılımı olmadığını gözlemliyoruz" diye konuştu. 

Memiş, şöyle devam etti: 

"Borsa İstanbul 7500 altına sarktı. 7000-7500 aralığını takip etmeyi sürdürüyorum. Yıl içinde 9000 puan beklentim devam ediyor. 2024 için borsada BIST 100'e kıyasla BIST 30 Endeksi'nin performansının daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Çeşitli sektörler var avantajlı olacak. Yılın ilk çeyreğinde sağlık sektörünün ön planda kalma olasılığı yüksek gibi duruyor. Hissesini çeşitlendirenler sağlık sektörü ile ilgilenmeli.

Yılı 29.70'ten tamamlayan dolar olabilir, ocak ayında 30 liraya yerleşen dolar düşüncelerim vardı. Teknik olarak bu gerçekleşmiş oldu. Serbest piyasalarda 29.92 seviyesinde dolar TL. Resmi kur tarafında 29.78 lira seviyesinde. Yeni yılla birlikte serbest piyasalar ile resmi kur arasında bir farklılık var. Yılın ilk çeyreğinde 30-33 lira dolar kuruna odaklanacağım. Euro'nun avantajı dolara kıyasla bu yıl daha iyi olabilir.

"GRAM ALTINDA BU YILIN DİP SEVİYESİ..."

Ons altın ve gram altın tarafı da pozitif başladı. 2047 dolarda ons altın. 2000 dolar bu yıl için dip seviyesi. 2150 dolar ve devamında 2350 doları takip etmeyi sürdüreceğim. Burada da 2040, 2070 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğim. Gram altında 2000 lira seviyesi bu yılın dip seviyesi. Gümüş onsu 23 dolarda. Gram fiyatı da 22.06'da. Bu yıl gümüşten rasyo nedenli daha iyi bir performans bekliyorum. Gümüş avantajlı bir emtia olmaya devam edecektir.

Kripto paralarda sert dalgalanma var. 42 bin 910 dolar seviyesinde. 38-48 bin dolar aralığında geniş bant aralığı bekliyorum. Kripto parada boğa piyasasının başladığını söyleyemiyorum. 40-45 bin dolara yerleşmek istiyor ama istikrar oluşmadığı için yeni haber akışlarına odaklanmaya devam edeceğiz.

Dolar endeksi şu anda 102 seviyesinde. Bu yılki beklentimiz 92 seviyesi. Ben dolardan bu yıl uzak kalmayı tercih eden bir yatırımcıyım."