Gram altın için orta ve uzun vadeli yeni tahmin geldi

Altın yorumları Gram altın çeyrek altın

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın toplanacak. Haber Global muhabiri Gizem Bilen, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ile piyasalardaki son durumu konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber Global muhabiri Gizem Bilen'e altın ve para piyasalarında son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına ilişkin konuşan Sarı, "En son 250 baz puanlık faiz artırımı gelmişti. 15'ten 17 buçuğa çıkmıştı. Yarın ki beklentide 250 baz puanlık faiz arttırımı yönünde yani yüzde 20'ye taşınması bekleniyor politika faizinin. Bu noktada baktığımızda yüzde 50'nin üzerindeki bir enflasyon beklentisi yüzde 20 olduğunda yüzde 20 faiz oranı arasındaki makas aslında yüksek ve piyasanın istediğini bu noktada karşılamayabilir." dedi.

Borsayla ilgili pozitif beklentinin devam edeceğini söyleyen Sarı, kısa vadeli düşüşlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Sarı, "Yatırımcı borsaya ve getirisi enflasyon üstü enstrümanlara yönelmiş durumda." diye konuştu.

Gram altında 50 TL kadar düşüşler olabileceği uyarısında bulunan Sarı, orta ve uzun vadede altın pozitifliğin sürebileceğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Merkez Bankası borsa gram altın ons altın çeyrek altın