Gram altın için çarpıcı 'düşüş' açıklaması: 'Sat sinyali değil ama...' dedi o seviyeyi açıkladı!

Ekonomi haberleri Gram altın ONS altın Borsa İstanbul çeyrek altın

Piyasa uzmanı Şirin Sarı, gram altın ve borsa için çarpıcı öngörüler yaptı. Sarı, altın alımı için beklediği düşüş seviyesini açıkladı ve orta ve uzun vadeli yatırımcı için 'Ancak bu bir sat sinyali değil' dedi.

Piyasa uzmanı Şirin Sarı, Haber Global canlı yayınında, borsa ve gram altın değerlendirmeleri yaptı.

Sarı, borsada bazı gelişmeler ışığında 8000 seviyesini işaret ederken, altında satışlarla birlikte alım fırsatı verebileceğini düşündüğü seviyeyi açıkladı.

Sarı, "Borsa tarafını değerlendirirsek rekor üzerine rekor geldi. Etkenlerine baktığımızda maliye politikasının masada olması, Merkez Bankası'nın kararının ve değişikliklerin olumlu algılanması, yabancı yatırımcının katılımı ve dolar bazlı ucuz kalması borsamızın. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi de yükseldi. Bunların hepsi yatırımcının parasının değerini koruması için borsaya yönlendirdi. Bugün bir miktar satışlar söz konusu 7000 altı bir miktar düzeltme olabilir ama yukarıda önü açık borsanın. Yabancı yatırımcının katılması 8000 ve daha üstü rakamların yolunu açtı diyebiliriz. Şu tedirgin edebilir. Yeni borsaya girecekler açısından, düzeltme olacaktır, borsa ve altın gündemde kalmaya devam edecek diyebilirim" dedi.

Sarı, altınla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

'SAT' SİNYALİ DEĞİL DEYİP ALTINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ İÇİN RAKAM VERDİ

Düğün sezonu olması nedeniyle Kapalıçarşı esnafı hareketlilikten memnun değil, fiyat pahalı kalıyor. Fiyatın bir miktar düşmesi fiziki tarafı hareketlendirecek ama ons tarafın düşüş söz konusu. Dolar endeksindeki düşüş altını baskılıyor. ABD'de faiz artırımı beklentisi yükseliyor. Faiz artırımında da altın baskılanıyor. Ons altında 1950'nin üzerine olmadıkça 1930'lara çekilme olabilir bu da gram altını düşürebilir bu da talebi artırabilir. 1700'lerin altında, 1550, 1600 bandına kadar düşüşler normal kabul edilebilir. Bu elinde altın bulunduranlar için bir 'sat' sinyali değil aslında.

 

Kaynak: Haber Global TV

gram altın borsa çarpıcı ons altın çeyrek altın