Getir, Londra ve Amsterdam'dan sonra Berlin ve Paris'te hizmete başladı

Getir, Londra ve Amsterdam'dan sonra Berlin ve Paris'te hizmete başladı

Avrupa pazarına kısa sürede giriş yapan Getir, Londra ve Amsterdam'dan sonra Berlin ve Paris'te de hizmet vermeye başladığını duyurdu.

 Avrupa pazarına kısa sürede giriş yapan Getir, Londra ve Amsterdam’dan sonra Berlin ve Paris’te de hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Getir, 16 Haziran’da Almanya’nın başkenti Berlin’de ve 21 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te faaliyete başlayarak hizmet verdiği ülke sayısını 5’e çıkardı. Yaklaşık bin 500 ürünü, dakikalar içinde kullanıcılarına teslim eden Getir, Almanya ve Fransa’da da büyümeye devam ederek yeni şehirlere açılmayı hedefliyor.

Getir, Londra ve Amsterdam'dan sonra Berlin ve Paris'te hizmete başladı - Resim : 1

İlk günden itibaren hedeflerinin yurt dışında Getir adıyla faaliyet göstermek olduğunu ifade eden Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, "6 ay gibi kısa sürede 4 önemli Avrupa ülkesinde faaliyete başladık. Giriş yaptığımız ülkelerde, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve teknolojik alt yapımızla operasyonumuzu hızla büyütebilme kabiliyetine sahibiz. Çok kısa zamanda Berlinlileri ve Parislileri Getir rahatlığı ile tanıştıracağımıza ve sokakları Getir moru ile renklendireceğimize inanıyoruz" dedi.

 

Getir, Londra ve Amsterdam'dan sonra Berlin ve Paris'te hizmete başladı - Resim : 2

GETİR'İN KURUCUSU KİM?

Temmuz 2015'te hizmet vermeye başlayan hızlı teslimat şirketi Getir, kullanıcıların süpermarket fiyatlarında dondurmadan iPhone şarj cihazlarına, kedi mamasından diş macununa kadar çok geniş yelpazede ürün sipariş etmelerini sağlıyor. Getir'de ortalama teslim süresi 10 dakika. Şirket kurucusu Nazım Salur, "Tembelliği demokratikleştiriyoruz. Evinizde 5-6 liraya bir yardımcı çalıştırıyormuş gibi düşünün" diyerek şirketinin işlevini açıklamıştı. 

Getir, 2019'un sonlarında açıkladığı bir veriye göre günde 350 bin siparişi müşterilerine teslim ediyor. Getir, 2018 yılında 300 milyon TL ciroya imza atmıştı.

NAZIM SALUR KİMDİR?

Getir mobil uygulamalarının kurucusu. 1986'da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra mobilya imalatında ve kullanılan endüstriyel tesislerin satışında aracılık yapan çeşitli şirketler kurdu. Nazım Salur, Getir'den önce taksi çağırma uygulaması BiTaksi şirketini kurdu. Nazım Salur'un teknoloji alanındaki ikinci girişimi Getir, Haziran 2015'te hizmete girdi. Bine yakın ürünü, 7/24 kullanıcıya ulaştıran akıllı telefon uygulaması Getir, ortalama 10 dakikayı bulan teslimat süresi ile dünyada bir ilke imza attı. Nazım Salur, 20 yılı aşkın süredir seri girişimcilik yapıyor.

Kaynak: DHA

getir avrupa Londra Amsterdam Berlin Paris