Galatasaray ve Emlak Konut GYO Florya ve Riva üzerinde anlaştı!

son dakika son dakika haber
Galatasaray ve Emlak Konut GYO Florya ve Riva üzerinde anlaştı!

Galatasaray Kulübü ile Emlak Konut GYO, Riva ve Florya arazileri için yeni protokol imzaladı. Buna göre Florya Galatasaray'a geri dönecek. Galatasaray daha önce alınan 120 milyon TL'lik bedeli ve yapılan masrafları geri ödeyecek

Galatasaray ve Emlak Konut arasında iptal olan Florya ve Riva protokolünün ardından Riva arazisinin ne olacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz basın toplantısıyla açıklama yaptı. Buna göre Emlak Konut Florya arazisini Galatasaray'a iade edecek. Galatasaray'ın bozulan protokol sonrasında kullandığı 120 milyon TL'lik kaynağın ise Galatasaray tarafından üstlenilerek bankalara iade edileceği, bu süreçte yapılan genel proje giderlerinin de Galatasaray tarafından ödeneceği belirtildi. İşte Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

HAKAN GEDİKLİ: GALATASARAY 120 MİLYON TL'Yİ GERİ ÖDEYECEK

"Florya'daki arazimizin çeşitli nedenlerde teslim edilememesinden protokol feshedilmişti. Sorunun çözümüne yönelik yoğun görüşmeler sonucunda yeni bir protokol imzaladık. Bu protokolde özet olarak ana başlıklar halinde 3-4 noktayı anlatmak istiyorum. Florya'nın Galatasaray'a iade edilmesine karar verdik. Bunun karşılığı olarak 120 milyon TL'lik ödeme yükümlülüğü Galatasaray tarafından alınıp bankaya ödeniyor. Yapılan masraflar Galatasaray tarafından ödeniyor. Riva projesine aynı proje kapsamında devam ediyoruz. " 

MUSTAFA CENGİZ: EVİMİZE BEDELİNİ ÖDEYEREK TEKRAR SAHİP OLUYORUZ, BÜTÜN KULÜPLERE DİLERİM 

"Bugün çok önemli bir gün, tarihi bir an. Florya bizim de mabedimiz. Bunun bize kazandırılması çok değerli bir hizmet. Biz bununla ilgili gecikmeden, 2016'dan 2018 Mayıs ayı itibariyle kaynaklanan bütün giderleri ve faizleri ödeyeceğiz. Artı aldığımız parayı tekrar iade ediyoruz. 120 milyon TL'yi. Biz evimizin bedelini tekrar ödeyerek, çok önemli; bedel ödeyerek, tekrar sahip oluyoruz. Bütün kulüplerin de yuvasına kavuşmasını dilerim. Rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini dilerim. 120 milyon TL gider içinde projenin genel giderleri var. Bugün Riva, İstanbul'un hem ulaşım açısından hem sağlam kaya yapısı açısından en değerli yerlerinden biri. Gelecek Riva'da. 365 gün kalınabilecek özellikte bir konumda. Bu konumun camiamızın mutlaka ve mutlaka buradan, ki yaklaşık 1400'e yakın konuttan birer konut almasını istirham ediyorum. Alacakları her konut Galatasaray'a artı olarak gidecek. Florya projemizin sağlıklı yürümesi ve ödemeler açısından da çok önemli. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. "

Öte yandan Emlak Konut GYO tarafından KAP'a da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Emlak Konut, Galatasaray ile Riva projesinin devam edeceğini, Florya arazisinin ise protokol kapsamı dışında bırakıldığını açıkladı. Galatasaray ile Emlak Konut, Florya arazisi üzerinde anlaşma sağladı. Emlak Konut'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübü Derneğine ait İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Florya (Şenlikköy) mahallesi 1032/6 Ada/Parsel sayılı taşınmaz ile İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 0/3201, 0/3202 Ada/Parsel sayılı taşınmazlar proje geliştirmek amacıyla 26.06.2016 tarihli Protokol ve 27.12.2016 tarihli Ek Protokol kapsamında Şirketimize devredilmiş, ancak Florya arsasının fiili yer tesliminin yapılamaması nedeniyle söz konusu protokoller 27.09.2019 tarihinde Şirketimiz tarafından feshedilmiştir. Tarafların süreç içerisinde tekrar bir araya gelerek konuyu değerlendirmeleri neticesinde, Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen Protokol 04.12.2019 tarihinde imzalanmıştır."

son dakika son dakika haber