Flaş gelişmeyi İngiliz basını duyurdu: İngiltere Türkiye'ye uçuş yasağını kaldırıyor

Flaş gelişmeyi İngiliz basını duyurdu: İngiltere Türkiye'ye uçuş yasağını kaldırıyor

İngiltere aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 75 ülkeye uçuş yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. İngiliz basınına yansıyan haberde, uçuş yasağını kaldırmasının nedeni olarak, hükümetler tarafından açıklanan verilerin güvenilir bulunması gösterildi.  

The Telegraph'ın haberine göre İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 75 ülkeye Pazartesi'den itibaren uçuş yasağını kaldırmaya hazırlanıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı aldığı karar ile İngiliz vatandaşları neredeyse tüm AB ülkeleri ile aralarında Türkiye, Tayland Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yer aldığı 75 ülkeye kısıtlama olmadan seyahat edebilecek.

 

Haberde, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın uçuş yasağını kaldırmasının nedeni olarak, söz konusu 75 ülkede yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle görülen vakaların düşüşe geçmesi ve hükümetler tarafından açıklanan verilerin güvenilir bulunması gösterildi.  

Bakanlığın kararı aynı zamanda belirtilen 75 ülkeyi ziyareteden İngilizlerin, yurda döndüklerinde 14 gün karantinaya alınmayacağı anlamına da geliyor. 

Telegraph’a konuşan İngiliz hükümeti yetkilileri, Türkiye’ye uygulanan karantina uygulamasının da kaldırılacağını duyurdu. Kaynaklar, “100.000 kişide 9.7 vakanın görüldüğü Türkiye de 75 ülke arasında yer alacak. İngiltere’de bu oran 8.5 kişi olarak  biliniyor” dedi.

Öte yandan ismini açıklamayan bir hükümet yetkilisi, “Karantina kuralları ve muaf tutulacak ülkeler diplomatik bir kabus yaratıyor ve bu yasal olarak zorluk oluşturabilir” ifadesini kullandı.

 CUMA GÜNÜ AÇIKLANMIŞTI

İngiltere Cuma günü, Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden gelen insanlar için 14 günlük karantina döneminden vazgeçeceğini açıklamıştı. İngiltere’de konuk topluluklar ve yerel hükümetten sorumlu bakan Simon Clarke, hükümetin seyahat hakkında bir duyuru üzerinde çalıştığını söyledi.

Clarke, “Bu duyuruyu güvenli olur olmaz yapacağız. Bu hafta bunun hakkında daha fazla konuşacağız. Açıkçası turizm sektörünü olabildiğince çabuk ayağa kaldırmak istiyoruz ve yakın gelecekte iyi haberler verebileceğimize eminim” dedi.

İngiltere türkiye