Ev mi araba mı! Bu şartlarda hangisi alınır? İslam Memiş anlattı

İslam Memiş Merkez Bankası Otomobil Konut
Ev mi araba mı! Bu şartlarda hangisi alınır? İslam Memiş anlattı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, fiyat istikrarsızlıklarının olduğu şu dönemde birikimlerini değerlendirmek isteyen ancak ev ve araba arasında kalan yatırımcıların merakla beklediği yanıtı verdi.

İslam Memiş, Youtube kanalında mevcut ekonomik şartları değerlendirirken tasarruflarıyla alım yapmak isteyenlerin "Ev mi, araba mı?" sorusuna yanıt verdi. Merkez Bankası'na da bir öneride bulundu. 

İşte İslam Memiş'in açıklamaları

"Ekonomi yönetimi aynı ezberde devam ederse bu sıkıntılı süreç biraz daha sürebilir.

Bu süreçte dolarla ya da altınla değil geliriniz neyse onunla borçlanmalısınız. Aksi halde oldukça riskli olur.

Emlak piyasasında ev almak isteyenlerin bir an önce evlerini almaları gerektiğini ifade etmiştim. Aynı düşüncem devam ediyor. Emlak sektöründe düşüşlerin aksine yükselişler devam eder. Eve ihtiyacı olan bir an önce almalı.

2. El otomobil fiyatlarında düşüş beklentim vardı. Aralık ayında kur nedeniyle yüzde 10, aralık mart arasında da durgunluk satış olmaması nedeniyle fiyatların yüzde 10 daha gerilediğini gördük.

Kur nedenli sıfır araçlarda Nisan ayı itibariyle bir yükseliş yaşanabilir.

EV Mİ ALMALI, OTOMOBİL Mİ?

Bu fiyatlarla bir araba bir ev fiyatı olmuş. İnsanlar araba almayı mı tercih eder, ev almayı mı? Sıfır otomobil üzerinden konuşursak bu fiyatlardan otomobil almak çok da mantıklı değil. 2. El otomobili düşünenler ise bu fiyatları kabulleniyorsa alım yapabilirler.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE YÜZDE 25 VERGİLENDİRME Mİ GELİYOR?

Bankacılık sektörünü yüzde 25 vergilendirmeyle ilgili bir paket hazırlanmış. Bir süreçten bahsediyoralr. Bankaların makas aralıkları nedeniyle insanların canlarının yandığını ve foreks piyasalarına kayabileceğini söylemiştim. Bankalara gelecek bu yüzde 25 vergi dilimi ister istemez bankacılık sektöründeki işlem ücretlerini tekrar şekillendirebilir. Para transferleri vs. Bu verginin karşılığını masraflara yansıtabilirler ancak önce çalışmanın taslağını görmek gerekiyor.

MERKEZ BANKASI'NIN DEMİR PARA MALİYETİ SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Demir paraların maliyetleri artmaya devam ediyor. Darphane 2 lira demir para basmaya başlayabilir. Hem maliyetleri azaltmış olur, hem de sayısal rakamların önüne geçmiş olur diye düşünüyorum."

 

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş emlak islam memiş ev islam memiş otomobil islam memiş 2. el otomobil islam memiş altın