Euro/dolar paritesi yeniden 1'in altını gördü

Ekonomi haberleri

Yüksek enflasyon ve doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasının etkisiyle bir süredir 1'e yaklaşmakta olan euro/dolar paritesi Rusya'nın zamansız bir şekilde gaz kesintisini duyurmasıyla bugün yeniden 1'in altını gördü

Yüksek enflasyon ve doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasının etkisiyle bir süredir 1'e yaklaşmakta olan euro/dolar paritesi Rusya'nın zamansız bir şekilde gaz kesintisini duyurmasıyla bugün yeniden 1'in altını gördü.

Geçtiğimiz hafta Fed yetkililerinden "Enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşıncaya kadar faizleri artırmalıyız" açıklamaları doların küresel para birimleri karşısında güç kazanmasını sağlarken, euro ve diğer para birimlerini de zayıflattı.

Haftasonu Rusya'dan gelen haber Euro/dolar paritesi için tuz biber oldu. Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğal gaz akışının durdurulacağını bildirdi.

Bu zamansız bildirim euro/dolar paritesini daha da zayıflatarak 1'in altına düşürdü. Kur bugün sabah saatlerinde 3 kez 1'in altına geçerek 0,99932'ye kadar geriledi.

Bu seviyeleri 3 kez test eden kur bu seviyelerde kalıcı olamayarak yeniden yukarı döndü. Kur saat 11:46 itibariyle 1.00124'ten alıcı buldu. Ancak 14.55 itibariyle dolar yeniden euro'yu geride bıraktı. Saat 16 itibariyle euro yeni toparlandı ve 1 euro 1.0004 dolardan işlem görüyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz