Esnaflara 2 ayrı grup halinde destek ödemeleri yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Esnaflara 2 ayrı grup halinde destek ödemeleri yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası esnaflara 2 ayrı grup halinde destek verileceğini açıkladı. İşte destek paketinin detaylar...

Esnafa salgın sürecinin başından bugüne kadar birçok desteğin sağlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yardım paketini duyurdu.

"2 GRUP HALİNDE DESTEK VERİLECEK"

Yeni destek paketini paylaşan Erdoğan, "Salgın nedeniyle işlerine ara veren esnaflarımıza 2 grup halinde destek verilecek" dedi.

1. GRUPTAKİ İŞLETMELERE 5'ER BİN LİRA VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Birinci grupta kahvehane, cafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları, kantinler kırtasiyeler internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır.Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız" ifadelerine yer verdi.

2. GRUPTAKİ SEKTÖRLERE 3'ER BİN LİRA VERİLECEK

Erdoğan daha sonra ise "Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım onarım tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar çilingirler, bakırcılar kalaycılar, ayakkabıcılar konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gruptaki işletmelere de bir defaya mahsus olarak 3 bin liralık hibe ödemesi yapılacağı aktardı.

TOPLAM 4 MİLYAR 622 MİLYON LİRA VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 gruba toplamda 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız olarak verileceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan