Emeklilerin beklediği müjde! Emekli bayram ikramiyeleri için tarih netleşiyor

Ramazan Bayramı
Emeklilerin beklediği müjde! Emekli bayram ikramiyeleri için tarih netleşiyor

Milyonların beklediği bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi netleşiyor. İkramiyelerin nisan ayının son haftasında emekli, şehit yakını, gazi, dul ve yetimler, iş göremezlik geliri alanların hesabına yatırılması bekleniyor. Yaklaşık 13,5 milyon kişiye ödeme yapılacak.

Milyonlarca emekli, şehit yakını, gazi, dul ve yetimler, iş göremezlik geliri alanların beklediği bayram ikramiyeleri, nisanın son haftası hesaplara yatacak.

Yaklaşık 13,5 milyon vatandaşa ödenen ikramiye, geçen yıl enflasyona yakın bir oranda artırılarak 1100 liraya çıkarılmıştı. İkramiyede bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bir artışa gidilmesi bekleniyor. Yıl sonunda yüzde 36,08 olarak açıklanan enflasyon oranının ikramiyeye yansıması durumunda 1100 lira olan tutar, yaklaşık 1500 TL’ye çıkabilecek. Rakam konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak 2000 TL'ye kadar çıkabileceği de belirtiliyor.

 

Bayram ikramiyeleri ne zaman hesaba yatacak emekli haberleri emeklilere müjde bayram ikramiyesi ramazan bayramı ikramiyesi ramazan bayramı