Emeklilere 100. yıl ikramiyesi: Masada iki rakam var

Emekli Ekonomi haberleri
Emeklilere 100. yıl ikramiyesi: Masada iki rakam var

Bir kereye mahsus olmak üzere emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilmesi gündemde. İkramiyeye bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısında son şeklinin verilmesi bekleniyor.

Emeklinin gözü maaşlarına yapılacak düzenlemeye çevrildi. 29 Ekim ikramiyesi için masada iki rakam bulunuyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre emekliye ikramiyenin, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna bir sefere mahsus olacağı öğrenildi. Bu kapsamda emeklinin gözü bugünkü Kabine toplantısına çevrildi.

Bugün kabinede son şekli verilecek ikramiye için 1000 TL ve 5 bin TL'nin üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Bin liralık ikramiyenin 14.2 milyar, 5 bin liralık ikramiyenin de 71 milyar faturasının olduğu hesaplandı.

Orta bir noktada buluşulması hedefleniyor. İkramiyenin Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur olmak üzere SGK'ya bağlı tüm emeklileri kapsayacağı belirtildi.

Ayrıca Kabine Toplantısı'nda 9.000 prim ile emekli olan Bağ-Kur'lular için 7.200 prim günü masaya yatırılacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle Bağ-Kur'lular için 5 yıl erken emeklilik fırsatı doğacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

Emekli emekli ikramiyesi emeklilere 100. yıl ikramiyesi