Dünyaca ünlü marka kayyıma devredildi!

Fransa Ekonomi haberleri
Dünyaca ünlü marka kayyıma devredildi!

Fransa'da hazır giyim markaları zor günler geçiriyor. Covid krizi sırasında ödenmeyen kiralar nedeniyle borçlu olan Naf Naf kayyuma devredildi. Orta sınıfta konumlanan Naf Naf, 1973 yılında Gerard ve Patrick Pariente adlı iki kardeş tarafından kuruldu.

Firma, halen Fransız-Türk SY grubuna ait olan bir Fransız hazır giyim markası. Firmanın bir sözcüsüne göre, Naf Naf, Fransa'da 660 kişi istihdam ediyor, 135 mağazası var ve 2022 yılında "büyümeyle birlikte" 141 milyon avroluk satış öngörüyordu.

Ancak şirket, özellikle 2020'den bu yana ödenmeyen kiralar nedeniyle ağır borç batağında bulunuyor. 

Bobigny Ticaret Mahkemesi tarafından firma altı aylık bir gözlem süresiyle kayyuma devredildi. 

Grubun avukatı Virginie Dupé, "Kiralar genel olarak ödendi, ancak şirket, artık satışlarla uyumlu olmadığı, özellikle alışveriş merkezlerinde kiraları düşürmek için bazı mağaza sahipleriyle görüşüyor” dedi.

Konuya yakın bir kaynağa göre, Naf Naf'ın borçları halihazırda 60 milyon avroya ulaşmış durumda. 

Şirket, Mayıs 2020'de kayyuma devredilmiş ve ardından halen hissedarı olan ve dünya çapında 1.500 kişiyi doğrudan istihdam eden Fransız-Türk SY International grubu tarafından devralınmıştı.

CGT sendikası delegesi Angélique Idali, "Toplamda yirmi civarında olmak üzere bazı dükkânların kapatılacağını biliyoruz" dedi. 

Şirket, haziran ayında işten çıkarma programı uyarınca 35 kişiyi işten çıkarmıştı. Fransa'da hazır giyim sektörü birkaç aydır şiddetli bir krizle sarsılıyor.

Fransız tüketicilerin yakından tanıdığı Camaïeu, Kookaï, Burton of London, Gap France, André, San Marina, Kaporal, Don't Call Me Jennyfer, Du Pareil au Même ve Sergent Major gibi firmalar, pandemi, enflasyon, artan enerji, hammadde, kira ve ücret maliyetleri ile ikinci el satışlar ve çetin moda rekabetinden oluşan bir dizi sorunla baş etmek zorunda kalıyor.

 

Kaynak: Ajans Bizim

Kayyım Fransa şirket haberleri