Dolarda seçim yükselişi sürüyor...

Ekonomi haberleri dolar
Dolarda seçim yükselişi sürüyor...

Dolar kuru seçimlerin 2. turu yaklaşırken yükselişini sürdürüyor. Dolar kuru seçim haftasına 19,82 TL'den başladı. Euro ise 21,4433 TL'den başladı. Seçim süreci izlenmeye devam ediyor.

Dolar kuru seçimlerin 2. turu yaklaşırken yükselişini sürdürüyor. Dolar kuru seçim haftasına 19,82 TL'den başladı. Euro ise 21,4433 TL'den başladı.

Türk Lirası 14 Mayıs seçimin ilk turundan itibaren dolar karşısında yüzde 1,22 değer kaybetti.

Bu hafta veri ve gündem açısından yoğun bir hafta... Bugün tüketicilerin ekonomik algılarını Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. Çarşamba günü kapasite kullanım oranları açıklanacak. Perşembe günü ise Merkez Bankası politika faiz kararını açıklayacak.  

Merkez Bankası'nın seçimin 2. turu öncesi gerçekleşecek toplantıda herhangi bir maceraya girişmemesi ve politika faizini yüzde 8,5'te sabit bırakması bekleniyor.

Öte yandan TCMB geçtiğimiz hafta getirdiği kredi kartından avans çekimine sınırlama kararı yoğun tepkiler üzerine geri çekildi.

Merkez Bankası'nın  Kur Korumalı Mevduat'ı daha cazip kılma çabaları sürüyor. Bankalar, 26 Mayıs hesaplama tarihinden itibaren, gerçek kişiler için dövizden TL'ye dönüşümde yüzde 10'un altında ek dönüşüm yapmaları halinde eksik kalan tutar kadar menkul kıymet blokesi yapacaklar. Böylece bankalar KKM için daha faiz vaad edebilecekler.

12 Mayıs biten haftada Kur Korumalı Mevduat 143 milyar lira artarak 2 trilyon 346,8 milyar liraya çıktı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarla "Faiz üst sınırının kaldırılmasıyla KKM'nin bütçe üzerinde ciddi bir maliyet oluşturması beklenmiyor" dedi.

Öte yandan seçimdeki ikinci tur için kritik açıklama bugün Sinan Oğan tarafından yapılacak. Zafer Partisi'nin adayı Sinan Oğan bugün saat 17:00'deki toplantıda ikinci tur için tarafını açıklayacak.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz Merkez Bankası